Reci “nije me briga” i ne razmišljaj o tome što bi moglo biti

Ne razmišljaj o tome što bi se jednoga dana moglo dogoditi jer pitanje je hoćeš li taj dan o kojem brineš uopće doživjeti.

Ne zabrinjavaj se što se događa negdje u svijetu, jer tvoja moć i utjecaj sežu samo do onog mjesta dokle sežu tvoje riječi i tvoje tijelo. Dalje od toga ne možeš nikoga i ništa mijenjati.

Reci “nije me briga” i pusti ljude koji se žale na druge. Možda ne žele znati da u samima sebi imaju dovoljno posla i da im je ulazak u tuđi život zapravo samo izlika da ne bi radili i mijenjali nešto u svome.

Prestani razmišljati o prošlosti

Ne gledaj kako se tko ponaša, što je tko učinio, kuda tko ide, kakve su mu namjere… Jer, u konačnici, ne znaš njegovu priču, pa otkud ti pravo da možeš nešto o njemu suditi.

Pusti druge da žive svoj život. Ako im možeš pomoći – pomozi im. A ako ne možeš – ne smetaj im.

Reci “nije me briga” i prestani razmišljati o prošlosti.

Prestani govoriti “što bi bilo – da je bilo” i počni više djelovati.

Ostavi se briga o onome što ne možeš promijeniti i na što ne možeš utjecati jer one te mogu samo slomiti, a ništa nisi dobio.

Reci “nije me briga” i prestani prihvaćati ponude koje te spuštaju, koje te podcjenjuju i čine manje vrijednim. Budi dovoljno strpljiv pričekati samo ono što zaista zaslužuješ.

Reci “nije me briga” i okreni se pozitivnim stvarima. Okreni se ljudima koji će te inspirirati da učiniš nešto vrijedno i plemenito. Otiđi od onih koji jedva čekaju usisati tuđu pozitivnu energiju.

Počni češće govoriti “nije me briga” ne iz sebičnih prohtjeva, nego jednostavno zato što te većina stvari u životu ne mora i ne može biti briga. Jer – ti tu ništa ne možeš napraviti.

Kada odbaciš takve stvari okreni se onim ljudima do kojih ti mora biti briga i živi s njima i za njih.

Autor: Mario Žuvela

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.