Svako jutro miriše na novi početak

Zašto se hvatate za ono što je već napola prošlo, a ljepotu novog dana i mogućnosti novih iskustava odbacujete bez da ste pogledali što oni donose? Ponekad je najveća stvar koju možete učiniti – započeti novi dan s osmijehom. Jer, koliko god malo znali o njemu, imate nadu da sve na kraju može izaći na dobro.

Prestanite danas trčati za ljudima koji vas ne doživljavaju ozbiljno. Prestanite biti sve za one koji su uz vas samo kad ste im potrebni.

Svako jutro…

Svako jutro miriše na novi početak. Kada mislite početi cijeniti dar što ste se jutros probudili i što imate priliku završiti sve svoje započete projekte, osjetiti neke nove osjećajte, otkriti neka nova prostranstva čije vas daljine već godinama pozivaju k sebi? Nemojte dozvoliti da sve u vašem životu određuju vremenske okolnosti oko vas. Važno je samo ono vrijeme u vama, onaj osjećaj da ste spremni suočiti se s nečim nepoznatim.

Svako jutro miriše na novi početak. Prestanite zato danas trčati za ljudima koji vas ne doživljavaju ozbiljno. Prestanite biti sve za one koji su uz vas samo kad ste im potrebni. Potražite one koji su prema vama pokazali mnogo lijepih osjećaja, ali ih vi niste dovoljno cijenili jer ste mislili da se to podrazumijeva. Shvatite da je u današnjem danu sve moguće, a nemoguće postaje samo ako dignete ruke od svega i predate se.

Svako jutro miriše na novi početak. Duša uvijek prepozna ono lijepo i vrijedno. Nemojte ugušiti njen glas ovo jutro starim razmišljanjima koja vas nigdje nisu odvela. Nemojte se vraćati porazima koji su vas slomili. Držite distancu od svega što vas nije vrijedno i nemojte robovati planovima u koje niste sigurni. Neka vam intuicija pokaže putokaz. Ovaj dan je prilika koja je nikada neće ponoviti. Nemojte je upropastiti krhotinama jučerašnjeg života.

Autor: Mario Žuvela

Sve manje ljudi puštate u svoj život? Evo zašto je to u redu

Kako razgovarati s “negativnim” ljudima?

Znate li zašto ste nekim ljudima – odbojni?

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.