Optimisti žive duže

Postoje stvari koje intuitivno osjećamo i naslućujemo i bez provedenih velikih znanstvenih istraživanja. Jedna od njih je da optimizam i pozitivno razmišljanje direktno može utjecati na zdravlje, ali i na dužinu života. Razmišljate li o ljudima iz svoje sredine koji su takvi, primjećujete da pozitiva zaista utječe i na fizičko zdravlje. Dokazano je da se zapravo radi o zatvorenom krugu.

Klasa optimist

Pozitivnije osobe više brinu o sebi, imaju zdravije životne navike, bolje spavaju i paze na ishranu. Nije zato čudno da se i bolje osjećaju. A to je onda i dobar temelj za optimizam. Međutim, sami možemo izabrati podići svoj optimizam i ne uhvatiti se u vječno čangrizanje i kuknjavu o životu koji nam se događa bez naše moći da njime upravljamo.

Optimisti uvijek imaju plan B!

Brojke kažu da žene, na primjer, mogu za 30% smanjiti mogućnost fatalnog ishoda bolesti ukoliko su pozitivne. Taj postotak nije zanemariv, ali podrazumijeva neke zajedničke osobine. Kada bi to morali jako pojednostaviti one bi stale u nekoliko osnovnih savjeta.

Optimisti prihvaćaju okolnosti koje ne mogu mijenjati i dobro razlikuju što je njihov krug preokupacije, a što istinski krug utjecaja. Tada je puno lakše slijediti vlastitu strategiju upravljanja životom ne brinući se previše za GLOBALNE PROBLEME koji se i onako ne mogu riješiti utjecajem pojedinca.

Pozitivci, također, imaju načelni plan za krizu. Znaju što bi učinili kada bi morali mijenjati karijeru, partnera, državu ili neko svoje loše životno načelo. Ne rade od toga dramu i imaju PLAN B. Uz to optimisti se ne ustručavaju moliti pomoć od bliskih ljudi. To pravilo im omogućava da se osjećaju zaštićeno i sigurno čak i onda kada im vanjske okolnosti nisu naklonjene.

Zato slijedite svoj unutarnji ritam, budite okrenuti sebi i optimizam će se bez problema pojavljivati u svemu što radite. Isprva stidljivo, a onda kao načelno prevladavajući stav. Probajte!

 

Pogreške koje činimo u potrazi za srećom 

Ono što mislimo, to i postajemo 

20 načina kako život okrenuti – nabolje!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads