Ne dozvolite da vam drugi određuju život

Imajte uvijek lijepu riječ za sve one koji s dobrim namjerama ulaze u vaš život.

 

Povezanost s drugima

Milijun je lanaca kojima smo povezani s drugima. Lijepo je kad se radi o iskrenim i dobrim osobama koje nas razumiju i onda kada pogriješimo. Lijepo je kad smo s ljudima koji nas nadahnjujui bude u nama sve one pozitivne snage s kojima pristupamo životu. Oni s kojima se radujemo svakom novom danu kao da je prvi. Lijepo je kad smo s ljudima koji nas ne hvataju za svaku riječ koju izgovorimo, jer nas poznaju mnogo dublje.

Ali, teško je kada su oko nas oni koji jedva čekaju pogrešku kako bi nas osudili. Oni koji će kod nas umjetno stvoriti osjećaj krivnje kako bi prikrili nešto kod sebe. Oni koji će nas izmanipulirati kada nešto trebaju i kojima nije važno što će u konačnici biti s nama.

A još je teže kad se takvi pretvaraju da su nam prijatelji i kažu nam da im možemo vjerovati. Da im slobodno kažemo sve što nam je na duši. A onda kada im to kažemo, iskoriste sve to da bi nam zabili nož u leđa.

Epizode koje dolaze i prolaze

Ne dozvolite da vam život određuju drugi ljudi. Ako znate svoju vrijednost neće vas pokolebati riječi osude koje dolaze iz usta drugih ljudi, jer znate da ljudi to govore o sebi, a ne o vama.

Imajte uvijek lijepu riječ za sve one koji s dobrim namjerama ulaze u vaš život. A onima koji nemaju dobre namjere pokažite gdje se nalaze izlazna vrata. Imajte svoj put, svoj cilj i idite njime. Drugi su samo epizode koje dolaze i prolaze i na koncu nas nešto uče o nama samima i životu. Ako uz to postanu još jedna lijepa priča našeg života, nema veće sreće.

Autor: Mario Žuvela

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads