Jednom treba reći – DOSTA!

Dosta je. Nema smisla neprestano potiskivati stvari koje nam se ne sviđaju i prešućivati ono što treba reći.

Nema smisla ostajati u bitkama koje ne vode nikuda, misleći da će one proizvesti neku važnu promjenu u našem životu i dokazivati se drugima, kada je njima potpuno svejedno što mi rekli, prešutjeli, učinili ili ne učinili.

Nije dovoljno samo drugima reći dosta. Potrebno je to reći i sebi.

Recite DOSTA i samima sebi

Moramo jednom reći da je dosta, jer nema smisla sve i svašta trpati u svoj život. Moramo, jer nema smisla dopustiti svakoj oluji da nam pokvari život. I nije dovoljno to reći samo drugima. Potrebno je to reći i sebi. Dosta što smo trpili stvari koje nam nisu trebale. Uvjerenjima koja nas nikuda nisu vodila. Navikama koje su naš život činile zatvorenim krugom.

Nema smisla tražiti svoj mir, a ne slušati svoje srce. Treba jednom reći „ne“ svim stvarima koje povrjeđuju srce, tiho i glasno, površno i duboko.

Moramo jednom reći kada je dosta i prestati s igrama koje nisu igre već natjecanje koje nema smisla. Natjecanje tko ima više, tko može bolje, tko zna više.

Nema smisla suzbijati suze, gušiti čežnje i pretvarati se da se ništa nije dogodilo. Moramo shvatiti da fizička snaga nije dovoljna kako bi se živio dobar i kvalitetan život. Moramo početi više ulagati u duhovnu snagu, koliko god nam to bilo teško i koliko god bilo malo onih koji to čine.

Promjena pravila i kriterija

Kada jednom čovjek kažemo „dosta je“, sve se stvari počinju mijenjati. Postavljaju se novi kriteriji i nova pravila. Prestajemo se žaliti na stare umore i shvaćamo kako moramo probiti nove rekorde u svom životu.

Kad jednom kažemo „dosta je“ možemo ispočetka početi živjeti, shvaćajući sve ono dosada kao neku probu i školu. Možemo početi donositi bolje odluke, mudrije ulagati u odnose i odbacivati sve ono što nas nije vrijedno i ne čini nas sretnima.

Autor: Mario Žuvela

20 načina kako svoj život preokrenuti na bolje 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads