Privucite dobre stvari u život

Već smo pisali o negativnim ljudima i energetskim vampirima. Oni su nam, na žalost, neizbježni, bilo da su dio naše obitelji ili na poslu. Ali vrijeme provedeno s takvim ljudima možete ograničiti. Okružite se pozitivnim ljudima. Udaljite se od onih koji su stalno nezadovoljni, uvredljivi ili nemarni. Ti ljudi sišu svu pozitivnu energiju iz vas, pozitivnu energiju koja vam je potrebna kako bi privukli dobre stvari u svom životu.

Očistite svoju kuću (i ured)

Prije svega, riješite se nereda! Stare stvari u vašoj kući sadrže puno negativne energije. Stara odjeća, novine, časopisi, dokumenti… riješite se svega toga. Zatim očistite kuću. Ne mislimo samo na usisavanje i pranje suđa, također očistite tepihe, zavjese, zidove, prozore, operite rublje, itd.

Otvorite prozore, pustite sunce i svježi zrak da uđu unutra, a negativnu energiju izbacite van. Dodaje žive biljke i boje. Kada od svoje kuće ili ureda učinite pozitivniji prostor, primijetit ćete da ste se riješili negativne energije unutar vas.

Promijenite način razmišljanja

Očistite svoje negativne misli. Ne dopustite da vas male stvari smetaju. Nemojte se žaliti i suditi ili kritizirati druge. Ali isto tako volite i sebe više. Budite blagi prema sebi. Nitko nije savršen, stoga se nemojte fokusirati na svoje greške ili nedostatke.

Svakodnevno ponavljanje pozitivnih afirmacija može vam pomoći da učinite svoje misli pozitivnijima. Pokušajte pisati dnevnik zahvalnosti ili barem svaki dan odvojite nekoliko minuta i razmišljajte za što ste zahvalni.

I, na kraju, ne izigravajte žrtvu. Vi kreirate svoj vlastiti život – preuzmite odgovornost. Prestanite okrivljavati druge i počnite poduzimati korake prema tome da vaš život učinite boljim.

Priuštite si kupku

Kupka ili dugo tuširanje vrućom vodom može vam pomoći da podignete vašu osobnu energiju. To je vrlo jednostavan i učinkovit način. Samo se namačite 20-30 minuta i opustite se. Također, u kupku možete dodati nerafiniranu morsku sol (ili himalajsku kristalnu sol) i eterična ulja.

Kupka sa slanom vodom  je odavno poznata kao sjajan način za čišćenje aure i povećanje zdravlja i vitalnosti. A eterična ulja sa svojim će lijepim mirisom pomoći da se opustite još više i da negativnost otpustite brže. Osim toga, nakon kupke će vaša koža biti lijepa i mekana.

Stavite sve svoje brige na papir

Uzmite olovku i papir i napišite sve što vas brine. Ponekad se može činiti da toliko puno toga držite u glavi, ali kada vidite to zapisano, shvatit ćete da to sve skupa i nije tako puno i da se možete nositi s time.

Također, cilj je izvući svu negativnost iz vas i postaviti je kao vanjski objekt. Pokušajte zapisati sve svoje negativne misli. Svaku brigu koju imate. I onda se samo riješite tog papira. Zapalite ga ili bacite.

Ljekovit učinak vlastitih riječi kroz ekspresivno pisanje

Meditirajte

Meditacija povećava proizvodnju serotonina koji poboljšava raspoloženje i ponašanje. Smanjuje tjeskobu, pomaže steći jasnoću i mir uma. Ona pomaže iscijeliti energetski sustav i održava  vitalno energetsko polje.

Izaberite mirno okruženje, sjedite (ili lezite) u udoban položaj i pokušajte očistiti svoj um. Meditacija stvarno nije tako komplicirana kao što zvuči.

Vizualizirajte

Ako ste zabrinuti u vezi nečega, počnite vizualizirati pozitivan ishod. Isplanirajte željeni rezultat u vašem umu ili situaciju u kojoj ne morate više brinuti o toj stvari. Pokušajte zamisliti kako bi se tada osjećali. I zadržite taj osjećaj što je duže moguće.

Ako ne postoji ništa posebno što vas brine, a još uvijek se osjećate negativno, samo zamislite svoj najveći san ili nešto što će vas usrećiti, put na egzotično mjesto ili odlazak na savršen spoj. Razmislite o bojama, objekatima i detaljima.

Vježbajte

Konačno, kada ništa drugo ne funkcionira, a vi ste još uvijek ljuti ili tužni, ponekad je najbolja stvar koju možete učiniti – samo se oznojiti. U stvari, mnogi liječnici zapravo propisuju vježbanje kao način rješavanja stresa, depresije i anksioznosti.

Možete trčati, vježbati jogu, dizati utege, plivati, ići u duge šetnje, igrati tenis – dobra vježba će vam pomoći da očistite svoj um od negativnih misli.

Lažna ljupkost negativnih misli

Utjecaj negativnih emocija na zdravlje

Ne daj se sivilu i lošim ljudima, moja Ines!

Tko su zapravo energetski vampiri?

Pobjegnite što dalje od toksičnih ljudi

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads