10 najvećih izvora stresa – riješite ih se!

Ključ borbe protiv stresa nije raditi neprestano i još više na situaciji koja vam donosi nelagodu, već spremnost da se na njoj radi – manje. Stoga pojedine stvari koje činite u životu, samo otežavaju situaciju. I kada pribjegavate takvom ponašanju, zapravo samo dolijevate ulje na vatru.

Kad klonete pod teretom stresa, odbacite nešto od tereta koji nosite u sebi i dobit ćete novi polet i svježu energiju. Bit ćete otvoreniji i ekspresivniji.

 

Mijenjajući navike, mijenjate sebe

Zato si u stresnim situacijama, kada vas pritišću brige i problemi, olakšajte tako što ćete pokušati promijeniti ovih deset stvari:

1. Riješite se potrebe da stalno morate udovoljavati drugima.

2. Prestanite se pravdati.

3. Nemojte se osjećati kao da na sve morate odmah reagirati. Neke stvari mogu i pričekati.

4. Dozvolite si biti nedostupni za druge, kad god za to osjetite potrebu. U redu je ponekad odbiti poziv na druženje.

5. Prestanite vjerovati kako vam je potrebna baš ta jedna stvar koju nemate da biste bili sretniji i uspješni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da upravo ona vlada vašim uspjehom i neuspjehom. Uvijek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolirajte svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas vidjeti onakve kakvi zaista jeste, bez da im se morate dokazivati. Ti su jedini pravi!

7. Prestanite pokušavati biti prihvaćeni od svih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da prihvatite tu činjenicu.

8. Zapamtite da ne morate znati baš svaki detalj baš o svemu. Život ponekad funkcionira na misteriozan način.

9. Odbacite ideju kako morate biti savršeni. Pogreške se događaju svima. U redu je da netko bude svjedok vaše ludosti.

10. Ne izazivajte si dodatni stres time što ćete se smatrati odgovornim za sve osobe u svom okruženju. Vjerujte da će im pomoći univerzalna sila ljubavi i pravde koja je ista za sve. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno. No, kada to počne izazivati stres, vrijeme je da dozvolite situaciji da teče vlastitim tijekom.

Kad klonete pod teretom stresa, odbacite nešto od tereta koji nosite u sebi i dobit ćete novi polet i svježu energiju. Bit ćete otvoreniji i ekspresivniji. A s tom novom energijom, osvježeni i snažniji, moći ćete konkretnije i kvalitetnije pomoći onome kome je potrebna baš vaša pomoć.

 

Borba sa stresom: što pomaže, a što odmaže?

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads