Dr. Meri Bura: Snažne žene sa slabom štitnjačom

Tko su te snažne žene? Smatrate li sebe snažnom ženom? I zašto? Kako znate je li vam štitnjača slaba? Kako znate da nije? Kada postaje prekasno za saznanja?

Prekasno je kada ostarite prije vremena. Imate 40-50 god i osjećate se staro. Bole vas zglobovi, mišići, ujutro vam treba vremena da se odmrznete, umorni ste, demotivirani, izgubili ste sjaj u očima. Najgore je kada izgubite sjaj u očima.

Dr. Meri Bura: Žene, stres i zdravlje 

ŠTITNJAČA JE KRIVA ZA SVE

Kad pitam žene: “Koji je vaš problem?”, najčešće kažu: “Štitnjača”. To uglavnom znači da je za sve kriva štitnjača.
Kriva je što više ne mogu raditi kao zvijeri.
Kriva je što više ne mogu ugoditi suprugu.
Kriva je što nemaju živaca za djecu.
Kriva je za lošu kosu, unatoč dobrom frizeru.
Kriva je za debljanje, unatoč zdravoj hrani.
Kriva je za suhu kožu, unatoč skupoj kremi.
Kriva je što imaju sve, a nisu zadovoljne.
Štitnjača je kriva za sve.
Iako su tu i srce, pluća, bubrezi…a posebno bih naglasila trbuh i mozak.  A u trbuhu i mozgu započinju svi problemi.  No, štitnjača je najviše kriva. A, do prije par godina skoro da nisu znali da ta mala žlijezda i postoji. Misliti da je štitnjača kriva, krivo je mišljenje. Mi smo krivi što smo uništili štitnjaču. Sistematski, dosljedno. Kako smo se doveli tu gdje jesmo?

OD ČEGA NAS ŠTITI ŠTITNJAČA?

Sama riječ “štitnjača” govori kako bi nas ona trebala štititi. Funkcija promiče strukturu, a struktura promiče funkciju. To bi značilo – ako koristite svoju štitnjaču, ona će biti sve jača, sve bolja, aktivnija, snažnija. No, je li nas itko učio kako se koristi štitnjača? Je li nas netko učio kako se koriste jajnici? Ili, gusterača?

Čuvajte se skupljanja informacija, može biti toksično.

Gusteraču tjeramo na rad i na patnju… dok jedemo tako puno slatkog! Dakle, ne znamo je koristiti. Imamo informaciju, ali nemamo znanje.
Google ima sve informacije, ali ne zna liječiti ljude, ne zna skuhati juhu, ne zna napraviti ormar. Čuvajte se skupljanja informacija, može biti toksično. Nitko nas nije naučio koliko su ove žlijezde važne za osobnu sreću. Ni kako se koriste kako bi trajale što duže.

Kupiš novi blender, pa ga ne bacaš po podu, ne lupaš po stolu s njim, ne radiš s njim 10 sati dnevno bez prestanka, ne stavljaš u njega kamenje, ne mrziš ga. Rukuješ s njim oprezno, nježno, s poštovanjem, sa željom da što duže traje, jer je tvoj, jer si ga platila svojim novcem.
Želiš da bude mlad i aktivan i nakon 20-30 godina.  I tvoja baka ili mama imaju neke svoje aparate, koje koriste s pažnjom i ljubavlju. Godinama. A gdje smo tu mi?

TKO POSTUPA S NAMA S PAŽNJOM I LJUBAVLJU?

U pubertetu se odjednom nađemo s novim bićem, sama sa sobom, oči u oči.. Probudimo se iz djetinjstva u stvarnost jedne djevojke. Opa! Hello! Hello, Iva! Hello, Andrea! Hello, Antonija! Jesam li to ja? Otkud mi akne? Kako će me netko voljeti s aknama?
Nitko ne kaže da te drugi ne trebaju voljeti, da trebaš voljeti sama sebe, a kamoli da nas nauče kako. Drhtimo pred kritikama drugih. A ni oni najbliži se ne ustručavaju kritizirati do boli.
Nitko nas ne uči kako koristiti i čuvati svoje jajnike, kako bi što duže trajali. Samo kažu “Nemoj sjediti na hladnom”.
A što ako mi se stalno seksa?….
Koliko ću trajati?
Što ako stalno govorim?…. Koliko ću trajati?
Što ako stalno jedem?…. Koliko ću trajati?

ANTIAGE

Počela sam koristiti kreme za bore oko očiju u ranim 20-ima.
Zahvaljujuci mojoj dragoj dr Jazić, koja me naučila kako briga za kožu počinje SADA. Briga za sve do čega vam je stalo počinje – sada!
Svako odgađanje brige za sebe, jednako je smrti duše. O zapuštenom tijelu da ne govorim. Duša je pokretač i ako je pokretač mrtav, duh umire. Nema energije.

Smrt duše uzrok je fizičkog umora. To je uzrok kroničnog umora, gdje nestaje zadovoljstvo, gdje se gubi motivacija, gdje sve postaje sivo i besmisleno. Moramo spomenuti i neke druge uzroke kroničnog umora koje vjerojatno i poznajete, ali razmislite: “Što je bilo prije – kokoš ili jaje, duša ili tijelo?”
Uzroci kroničnog umora su virusne infekcije kao HPV, hepatitisi koji se često previde, nedostatak kalcija (ne zato što ne pijemo mlijeko, već zato što smo kiseli), hipotireoza (ne zato sto je štitnjača odlučila ne raditi, nego zato što je energetski ne upotrebljavamo, zato što smo u stresu, zato što se loše hranimo), intoksikacije teskim metalima (tko sebi želi takvo što?), burn-out sindrom izgaranja na poslu i životu i sve njegove varijacije…

Zapamtite, želite li biti zdravi, jedite 50% onoga što sada jedete. Pijte malo više.

Kada se ne bavim sobom i svojim željama i potrebama svoje duše, u tijelu mi se nakuplja vlaga. Simbolički i doslovno. Vlaga je simbol statike, nepokretnosti. Problemu može doprinijeti i višak estrogena, manjak progesterona, nakupljanje vode, upaljene masne stanice.

Voda

Voda koja stoji i ne kreće se, poput one u bocama, opasna je, moguće i infektivna. Kad se voda kreće, zdrava je.

Želite li alkalizirati svoju vodu evo jedan alkemičarski trik:

– miješajte vodu u obrnutom smjeru od kazaljke na satu; za 1 minutu energizirat ćete i alkalizirati svoju vodu.

POKRET

Zašto se more nikada ne zamrzava? Zato što stalno struji, kreće se, nikada ne miruje. Zato što postoje morske struje. Tako je i naša duša morska struja, ona koja pokreće. Struja, pokret, to je život.
Tamo gdje prestaje POKRET, tamo nastaje smrt. Ako nikada ne prozračite stan, nakupit ćete vlagu, bakterije i bolest.
Ako se nikada ne pomaknete sa svojim mislima dalje od onoga što stalno mislite, ubit ćete sami sebe u pojam. Ako duša ne dobiva svoju hranu, ona umire.

Od “Trebam” bi se mogli razboljeti, jer sve dok funkcionirate s “Trebam”, nećete imati dovoljno mjesta za “Hoću”, “Želim”, Uživam”.

Štitnjača regulira metabolizam. A metabolizam je vječna mijena – pokret. Nije statičan. Nije konačan. Podrazumijeva kretanje, promjenu.
Štitnjača je upravo tu, u uredu koji nadzire promjenu. Nadzire metabolizam, temperaturu, a energetski je povezana s vratom i govorom. Duhovno je povezana sa samopoštovanjem i samopouzdanjem. Povezana je s onim što smo u stanju izreći, s hrabrošću kazati ono što mislimo. Gutamo li stalno svoje riječi i osjećamo knedlu u grlu….što će biti s nama?

Koliko godina je trebalo da moćne žene Hollywooda naglas kažu kako su zlostavljane? Ali, za viši cilj. Uspjeh.

Jeste li taoc svog uspjeha? Jeste li barem svjesni što ste zbog toga izgubili putem? Je li bilo vrijedno? Papir i olovka, plus minus, izračunajte.

Šutnja, šutnja, šutnja… Pa, zašto nam je Bog onda dao pamet i glasnice? Kako izgleda kuća u kojoj nikoga nije bilo godinama??

U ČEMU JE TAJNA?

Tajna je znati što nam hrani dušu. I svjesno planirati “obroke” za dušu. Znamo kako bismo umrli bez hrane i, nažalost, to je jedina hrana koje smo svjesni. Čak i sada, kad smo bombardirani informacijama o prehrani i zdravoj hrani, malo, malo toga znamo. Malo nas zna da bi se trebali hraniti po krvnoj grupi, jer na taj način jačamo svoj imunitet.
Malo tko zna za kombiniranje hrane po Hay-u u jednom obroku. Još manje se zna o svjesnom jedenju i Fx Mayr metodi.
Žudimo za informacijama, jer nam NIKADA NIJE DOSTA.
A poanta je da:
– provjetrimo glavu (jer ćemo inače nakupiti “vlagu”)
– izbacimo većinu hrane koju jedemo
– detoksiciramo tijelo i dušu

Tek tada, čisti i svježi, možemo staviti šminku i parfem.

Čistim tijelom dobivamo jasnoću u duši, možemo odrediti što nam hrani dušu i koliko često ćemo uzimati te “obroke”.

NAJPRIJE UPOZNAJ SEBE, PA DONESI ODLUKU

Koraci upoznavanja sebe:

1. korak

Najprije izbaci iz svog života sve aktivnosti za koje misliš kako ih “trebaš”:
– trebam danas popodne pomoći prijateljici izabrati namještaj
– trebam s njim otići na kavu, jer će mi možda trebati da..
– trebam reći kako sam zadovoljna, jer drugi put neću ništa dobiti
– trebam nazvati mamu jer će se naljutiti (posebno ne trebate previše komunicirati s onima koji se stalno ljute na vas)
– itd.
Sve što mislite da “trebate” uglavnom je potpuno nepotrebno u vašem životu. Kao što višak mesa koje jedete stvara viškove i toksine u crijevima, tako sve što mislite da “trebate” stvara toksine u glavi.
Od tog “trebam” mogli bi se opako razboljeti, jer dok funkcionirate s “trebam” nikada nećete imati dovoljno mjesta za “Hoću”, Želim”, Uživam”.

To “trebam” postane s vremenom opsesivno-kompulzivna radnja i samo sebi svrhom. I na kraju stalno nešto trebate….A, jedino što trebate je vratiti se sebi i svojim potrebama i željama.
“Trebam” neće nikada zadovoljiti želje i potrebe duše.
“Trebam” vodi u pasivnu agresiju, nerazumijevanje, svađe, osjećaj gorčine.
Radite li nešto samo zato što mislite da trebate, to automatski znači da to ne želite. U svojoj duši zapravo radite neku vrstu pakta, dogovora same sa sobom da ćete nešto napraviti, kako biste nešto drugo dobili. To drugo nikada ne dobijete – ne zaboravite! Jer, to drugo o čemu maštate da ćete dobiti, to je uglavnom neka iluzija, iluzija o tome kako ćete se osjećati tada i tada.

Niste vi krivi ni za što. Ali, odgovorni ste za sve.

Na kraju…prijateljici odlučite pomoći odabrati namještaj… Iako ste to popodne željeli napokon započeti sa satovima pilatesa i napraviti nešto za sebe. Ali, “trebam” je bilo jače od “želim”. I, na kraju, odete s prijateljicom birati namještaj, što vam je, iskreno, beskrajno dosadno, jer ste se namučili već sa svojim namještajem. Odradite to. I, na kraju se osjećate dualno (još uvijek razmišljate o pilatesu). U nekom trenutku, kad prijateljica baš ne pokazuje 100% zahvalnosti za vaš herojski čin, počinjete biti ljuti na nju, ali to ne pokazujete, nego tu ljutnju usmjeravate na sebe.

PASIVNA AGRESIJA

Postajete pasivno agresivni. Osoba pokraj vas to osjeća, ali vi to skrivate, pa postaje još gore. Na kraju se ta pasivna agresija prenosi na drugu osobu, koja prema vama počinje biti agresivna. Posvađate se. A samo ste htjeli pomoći. Zato je put u pakao posut dobrim namjerama. Na kraju, uz gorčinu prepričavate drugoj prijateljici kako je ona nezahvalna i kako ne treba nikome pomagati! A, činjenica je da, ako ste željeli ići na pilates, to ste trebali i napraviti. A prijateljici ste mogli dati temin koji vama odgovara i tada otići s njom u kupnju. To je jasnoća.

“Trebam” je čisti kompromis. Kompromis na kraju nikada ne vodi u raj.
Kompromis stvara vlagu iz koje nastaje bolest. Kompromis je nejasnoća, nejasna energija. Jedno govorite, drugo radite, treće mislite. To se, naravno, osjeća. Nitko ne voli nejasnoću, niti je poštuje.

Louisa Hay, koju volimo i cijenimo, rekla je kako je duhovni uzrok hormonskih problema “Jedno govorim, drugo radim, treće mislim”.
Tj. lažem. Ako ćemo stvari nazvati pravim imenom.

Ako ste domaćica, mislite da trebate napraviti 5 jela umjesto 2?
Ako ste poduzetnica, mislite da trebate prihvatiti baš svaki projekt?
Ako ste majka, mislite da trebate uvijek popustiti djetetu?
Ako ste ljubavnica, mislite da trebate baš sve kako on kaže?
Ako ste zaposlenica, mislite da trebate raditi i izvan okvira svog posla?

2. korak

Nakon što smanjite aktivnosti potaknute emocijom “trebam” (ili još gore “trebala bih”), odredite što vas zaista veseli, što vam jača sjaj u očima, što vam diže energiju, što vam nikada nije teško, što uvijek želite i možete?

To je gotovo uvijek nešto kreativno.
Razmislite.

Želite li još djece?
Želite li raditi na novom projektu?
Želite li istraživati nove planinske vrhove?
Želite li novo društvo, nove ljude?
Želite li više zabave?
Želite li novu razinu odnosa sa suprugom?
Želite li duhovni napredak?
Želite li neki hobi koji možete raditi rukama?
Želite li isprobati nove vježbe?
Želite li novog ljubavnika?
Želite li vratiti svoju ženstvenost?
Želite li više mira za čitanje knjiga?

Želite li više slobode?
Želite li…

I tada odredite koliko često ćete imati “obroke” za svoju dušu. I koje. I kada. Npr. svaki vikend ću ići na planinarenje. 3 x tjedno ću ići na pilates. Četvrtkom vodim supruga na romantičnu večeru. Život se tada drastično mijenja.

NAUČIMO KOMUNICIRATI

Zašto mislimo kako nešto “trebamo” i tako brzo pristajemo na kompromis u svojoj duši? Kada mislimo da “trebamo”, zapravo radimo ono što ne želimo! Sami od sebe radimo žrtvu. Zašto to radimo? Čega se bojimo? Da se neka druga osoba ne naljuti. Ajme života! Stalno se bojati da se netko drugi ne naljuti. A na kraju smo stalno ljuti sami na sebe.

Hormoni su materijalizirana energija naše duše.

Zato je jedino što “trebamo” to da drugoj osobi damo do znanja što mi želimo. Moramo početi govoriti što želimo. Moramo početi osvještavati što želimo. Jer ćemo inače zaboraviti.

Moramo se početi prestati sramiti svojih želja. Moramo se prestati sramiti toga da su naše želje manje vrijedne od tuđih želja. Moramo biti prvi koji će komunicirati svoje želje prema van. Moramo naučiti tražiti za sebe. Mi, prvi, ničim izazvani. Moramo naučiti reći ne. Ponekad – bez objašnjenja. Moramo naučiti rješavati kronično loše situacije i odnose. I to tako da ćemo jasno reći kako se osjećamo u vezi toga.

LJUBAV PREMA SEBI

Da bi sve to mogli, reći kako se osjećamo i voljeti sebe, moramo znati što osjećamo i doći u dodir sa svojim emocijama. Moramo se malo češće zapitati “Kako se sada osjećam?” umjesto “Što bih još trebala da bih se osjećala bolje?”.

Kada ustanovimo da se baš i ne osjećamo dobro tu gdje jesmo, trebali bismo to iskreno reći. “Čuj, ne osjećam se dobro u ovome, želim da bude drugačije, želim da bude tako i tako…”
Nemojte govoriti drugim ljudima da se oni promijene! Tu završava svaka komunikacija. Izrazite svoju želju. Uzmite u obzir kako i drugi žele biti sretni. No, jasno recite svoje želje. Recite što želite, bez da govorite drugima što oni moraju napraviti. Kada shvatite kako vam za postizanje ciljeva i sreće nisu potrebni drugi, to je to.

Kako ćete doći do toga?
1. Prestanite “trebati”
2. Radite “svoje kreativne” stvari

Ukratko rečeno, fokusirajte se na sebe, ne na druge. Fokusirajte se na svoje želje i potrebe. Potreba je važnija od želje.
Potreba je nužna. Potreba je:
– jesti, ako smo gladni
– imati dijete, imamo li jake majčinske osjećaje
– biti poduzetnica, ne volimo li dosadu…
To se mora.

Želja je nadgradnja.
Imam crvene cipelice, ali želim jos jedne s manjom petom za koktel party na poslu.

Ispunjavanje svojih želja i potreba naša je dužnost.
Ako će vas to više motivirati, ne zaboravite da tako dajete primjer svojoj djeci. Primjer da šute i “trebaju” ili da traže što im treba.

Svakoga se dana treba boriti protiv nametnutih pravila šutnje. Šutnje ispod koje se krije strah od kritike. Pa što vas briga ako će netko brbljati kritiku o vama….? Ako vas ogovaraju zato što volite sebe – bez brige!
Uvijek će htjeti biti s vama. Obrnuto? Postajete svima dosadni.

MOJ ŽIVOT, MOJA STVAR

Niste vi krivi ni za što. Ali, odgovorni ste za sve.

Mislite li da ste krivi, krivnja od vas stvara žrtvu. A žrtva ništa ne može sama. To je osnovni osjećaj žrtve – jadna ja. Kada ne može ništa, žrtva stoji, nema pokreta. Dakle, nastaje vlaga. Infekcija. Bolest.

Odgovornost je nešto drugo. Odgovornost vam pokazuje put. Za ispravljanje ocjene. Odgovorna sam što sam bila ljuta na sebe i prijateljicu kada sam joj pomagala u kupnji, a zapravo nisam htjela ići s njom. Htjela sam ići na pilates. Odgovorna sam što sam sada ljuta zbog toga.

Prihvatite činjenice:
– da ste ljuti
– da ste se sami doveli do toga
– da je prijateljica ljuta

Zapamtite, ljubav prema sebi znači da radimo stvari koje želimo (a, ne one koje trebamo) i ponašamo se autentično bez obzira hoćemo li druge povrijediti. Zvuči okrutno? Nije. No, podrazumijeva se da nikoga ne povrjeđuhpjemo namjerno.

ILI – ILI, BABY

Ali , ovdje se radi o tome “ili – ili”! Ili vi ili oni! Ako ste spremni dati svoj život za druge, izvolite. Ako ste spremni raditi velike kompromise sa svojim emocijama, željama, životom, samo kako vas netko drugi ne bi kritizirao ili se naljutio na vas, izvolite. Ali, onda morate biti spremni na bolest. No, prije toga, ipak se zapitajte što je to tako strašno da me netko kritizira i naljuti se na mene? Zašto to ne mogu podnijeti?
Ima tu više razloga.
Za svaku osobu ponaosob treba otkriti uzrok i riješiti ga jednom zauvijek. Jer, ta knedla u grlu slabi našu stitnjaču. Između ostalog.

NAZVATI STVARI PRAVIM IMENOM

Što vam govori medicinska dijagnoza? Govori ono što objektivno vidi. Ali, često ne govori iz koje rupe izlazi vrag? Niti, gdje je uzrok? Rupu treba zatvoriti, iscijeliti. Uzrok treba riješiti. Neke uzroke može riješiti liječnik, neke samo vi, a neke zajedno. Budite pametne da znate kada i gdje trebate djelovati. Da ne bude prekasno. Slomite li nogu ili trebate na operaciju, budite pametni, idite na vrijeme doktoru.
Debljate li se, budite pametni, nađite liječnika koji će vas voditi kroz mršavljenje.
Imate li problema sa stitnjačom, nađite svog liječnika i nađite svog duhovnog voditelja. Nađete li sve u jednoj osobi, odlično. Za sve bolesti povezane s hormonima, treba imati i duhovno vodstvo. Holistički pristup zdravlju jedini je pristup koji donosi rezultat.

Holos

Riječ “holistički” dolazi od grčke riječi HOLOS što znači i cjelovit i svet. Dakle, ovaj pristup liječi tijelo i dušu.

Mulier holistička metoda je prirodno liječenje tijela i duše. Latinska riječ mulier znači žena. Ova metoda je ženski kut viđenja problema i nježan ženski način rješavanja problema.

Hormoni su materijalizirana energija naše duše.
Gušterača – luči inzulin koji tjera šećer u stanice, jetru i mišiće. Žešća akcija! Glukoza je gorivo.
Stalno punimo svoje automobile gorivom kako bismo mogli negdje putovati, kretati se.

Glukoza nam treba za kretanje. Treba nam kako bismo išli tamo gdje želimo i/ili pobjegli od tamo gdje ne želimo biti. Shvatite da za sve što radimo u životu (smoothie, doktorsku dizertaciju, ručak, članak…) koristimo glukozu kao pogonsko gorivo. Dakle, i naše misli rade na glukozu.
Pitate se zašto su vam hladne noge? E, pa zato što vam je sva energija u glavi (uz to što imate masnu jetru, aterosklerozu i hormonski disbalans…). Glukoza je naše pogonsko gorivo.

KAKO RUKOVATI EGOM?

Stvoreni smo tako da naše tijelo može samo od sebe stvoriti glukozu (iz bjelančevina i masti), tako da uopće ne moramo jesti slatko! Dakle, glukoza je važna! Tijelo je stvara i kada je ne unosimo. Zamislite da vaš auto sam stvara benzin! Ostavite u autu kišobran i sendvić i dobijete benzin.
Tako i mi, pojedemo komad mesa s malo maslinovog ulja i možemo iz toga dobiti glukozu. Nema naprijed bez glukoze. Gukoza je UVIJEK tu da bi išli naprijed!
Ali, ne da samo razmišljamo o tome kuda bi išli, pa na kraju nikuda ne odemo. Da, tu se stvara vlaga. Tu je vražja rupa. Tu umire ego. Tamo gdje samo mislimo, a ne djelujemo.

Ego je dobar. Ego je potreban. Ego je život. Ego je, na neki način, naš identitet. Ego nam govori gdje trebamo ići. A, ako je zdrav, odvest će nas na dobar put.
Čim se zaputimo na taj put, ego (kao dobar roditelj) je sretan što smo krenuli, radostan je. Ta činjenica da smo krenuli na put (put je odluka o akciji i prvi korak) čini ego živim.

Ego raste svakom našom akcijom. Zato treba poduzimati akcije. Kako bi ego bio živ! Akcija je gorivo za ego!

Živ ego je zdrav ego koji nam daje znakove gdje i kada trebamo ići, koje akcije poduzeti. A energiju za to daje nam gusterača tako da luči inzulin koji ubacuje glukozu tamo gdje treba – u stanicu! Tako se tijelo kreće. I um.

Energija zdrave gusterače jača naš ego i obrnuto – zdrav ego jača gusteraču. Govorim o duhovnoj medicini.
(Ako netko ima pitanja, moj odgovor je pitanje: objasnite mi kako moj mail stigne u New York?)

O egu, akciji (i o nizu drugih stvari) ovisi zdravlje gusterače i protok inzulina. Bolesna gusterača i poremećena funkcija inzulina dovodi do dijabetesa i ukazuje na oslabljen ego.
Dijabetes je autoimuna bolest. Tamo smo – sami protiv sebe…

ZAŠTO SMO SEBI NEPRIJATELJI?

Iz neznanja. Ne poznajemo sami sebe. Ulazimo u poduzetništvo, ulazimo u brakove, rađamo djecu, a da nemamo pojma u što se upuštamo niti kako se to radi.

Istina, putem se svašta nauči. Ali, jedina stvar koju moramo znati kako bi sačuvali živu glavu (živu dušu) je kako se brinuti o sebi. I o svojoj gusterači, štitnjači…

KAKO SMO ZANEMARILI GUSTERAČU?

Možda zbog ratova i grupne svijesti (podsvijesti), ali među svima nama vlada velik strah od gladi. Jedemo prečesto zbog straha od gladi. Osim kada se prežderavamo zbog emocija. Zapamtite, želite li biti zdravi, jedite 50% onoga što sada jedete. Pijte malo više. Zbog straha od gladi opterećujemo svoju gušteraču. A štitnjača koja regulira metabolizam počinje se pitati – što je sad ovo? A ovo? Što će nam ovo? Što ću s tim? Pa, hajde ti sad, moja stitnjačo, omogući pretvorbu svih tih šećera u masti, masti u šećere… Izgradi još stanica, a već ti je i samoj jasno kako ih ima previše. Razgradi stare stanice, a više nema mjesta za razgradne produkte, za smeće.
Ceste su zakrčene, pune kalcija (izlazi iz kostiju) i trombocita (slaba cirkulacija), zalivene kiselinom (kisela dijeta, kisele emocije). Nema više mjesta! A usta su već puna hrane. I to slatke!

I, štitnjača nastavlja raditi, regulirati svu tu hranu što dolazi, regulirati sav taj metabolizam, regulirati anabolizam (izgradnju stanica), katabolizam (razgradnju stanica) i šutjeti dok to radi. Kako bi malo pomogle pogurati stvar, uključuju se adrenalne žlijezde, dižu tlak, daju još dodatnog goriva u obliku glukoze i, na kraju, još više opterećuju guštaraču i stitnjaču koje polako gube snagu. To se zove premašen kapacitet organa. Ako vaš blender može raditi na brzini br. 3, onda na brzini br. 4 crkava. Tako je i s organima.

ŽRTVA

Gušterača je u našem trbuhu. Tamo su i naše bakterije. One su informacijski sustav, prenose vijesti, one su novinari. Tamo gdje je gušterača (i crijeva), tamo je naš instinkt. Instinkt je informacija (koju imaju bakterije – novinari).
Slušamo li sebe i odlučujemo li sami gdje ćemo ići, koliko ćemo ostati i što ćemo tamo raditi? Ili to ignoriramo?
Odlučujemo li se za “trebam” umjesto “želim”? Kad se odlučimo za “trebam”, odlučili smo se na šutnju.

POČETAK MOĆI

Ako vam je neugodno reći što želite ili tražiti nešto za sebe, idite obrnutim putem. Napravite nesto za sebe. Da bi žena bila moćna, ona treba sebi posvetiti pažnju. Prije svega, treba posvetiti pažnju svome tijelu. Žena koja posvećuje pažnju svome tijelu, drugačije izgleda, drugačije zrači, možemo je prepoznati čak i ako prođe pokraj nas u trenirci.
Zrači svježinom, čistoćom i samouvjerenošću. Ta samouvjerenost je njena snaga. Ta samouvjerenost zaokuplja pažnju drugih. Lakše ćeš reći što želiš, ako si se okružila takvom energijom.

ULOGA

Sve je ovo kazalište i svi glume. No, koju ste ulogu vi odabrali? Ulogu žrtve koja nema izbora i mora šutjeli, prešutjeti ili “trebati”. Ili ste izabrali ulogu žive samouvjerene žene koja je jasna, koja kaže što voli, što ne voli i ne misli pri tome hoće li to nekoga uvrijediti. Ako nekoga vrijeđaju vaše želje, onda je sve jasno. Ali, ako vi ipak odlučite ostati s osobom koja vas ne voli, kako ćete ikad naučiti voljeti sami sebe?

LJUBAV ZA SEBE

Vrlo jednostavno. Ljubav za sebe počinje prihvaćanjem svojih slabosti.
To može biti i sljedeće:
Napokon ste odlučili prestati govoriti “trebam” i želite jasno reci NE i DA.
Prihvaćate svoju slabost da ćete imati tremu dok ćete toj nekoj osobi reći ne. Zadrzite li tada fokus na sebi i s ljubavlju osjećate sebe nesavršenu u toj situaciji, to je PREKRETNICA.

KRENIMO REDOM, NAJPRIJE TIJELO, PA DUŠA

Imate problem sa štitnjačom? Zanima me, najprije, imate li masnu jetru? Zanima me vaš kolesterol, šećer (to što imate dobar šećer u krvi nije kraj), vaš visoki tlak…
Zanima me muči li vas debljina i koja:
– Kronična debljina?

– Intemitentna debljina, pri kojoj se stalno debljate i mršavite?

– Buduća debljina koja kuca na vrata, s obzirom na vaš životni stil?

– Akutna debljina zbog nakupljanja tekućine i toksina, hormona?

Jeste li mršavi izvana, a debeli iznutra ? To je vrlo rizično. I vrijedi za mršavice u stresu.

Ako i dalje u ovom tekstu tražite nešto o TSH, fT3 i fT4, vjerujte – imate krivi fokus. Gledate u krivom smjeru. Niste shvatili poruku ovog teksta.
Moje je da vam prenesem poruku – ne liječničko znanje.
Moje je da vam prenesem poruku – koji je vaš dio posla.
Zašto ste tamo gdje ne treba? Tako gubite energiju.

Iscrpljujete svoju stitnjaču.

Odradite svoj dio. Prestanite gledati u FSH. Kada to napravite, FSH će se sam popraviti.

Jake žene vole imati kontrolu. I sve i svakoga zadovoljiti.
Pustite sve. Budite “slaba” žena, savitljiva i nježna. Svoja.

Cjelovit prirodni program detoksa tijela po Fx Mayr metodi & detoksa emocija po Mulier metodi možete rezerviti na

Holistički centar Mulier, Zagreb / Petrinjska 83 / www.mulier.hr

Meri Bura, dr.med

Doktorica sam koja se bavi prirodnim načinima liječenja i koja je svoju štitnjaču izliječila na prirodan način, vratila svoje zdravlje i svoj život u svoje ruke. www.mulier.hr

WordPress Ads