dr. Meri Bura: Bolesti štitnjače povezane su s egom (TEST)

Jeste li znali da je tjelesna temperatura izravan pokazatelj rada štitnjače? Kritiziranje, bijes, nadmenost, arogancija, optuživanje, kukanje, briga, natjecanje, izbjegavanje, želja da se bude u pravu, otpor… Sve je to povezano s egom.

No, što je zapravo ego?

Ego je stanje vlastite energije (misli, duha, emocija i tijela) u kojem se osjećamo kao u vlastitoj koži jer točno znamo što želimo i hoćemo, to radimo (važno) i u tome uživamo (najvažnije).

Uživanje je najbolji znak da smo još uvijek ljudi.

Kako su onda navedena stanja povezana s egom? I zašto nam svi govore “smanji ego”? Da bi mogli “lakše” živjeti s nama! Okolina nas nikada ne podržava niti će nas ikada podržavati (okolina, ne pojedinci!) da radimo ono što mi želimo, jer na taj način uvijek zakidamo okolinu. Kako? Trošimo našu energiju na ispunjavanje naših želja, a ne njihovih. I što su onda osobine nabrojane na početku članka? To su osobine oslabljenog ega, osobine osobe izgubljene u udovoljavanju drugima. A ipak, ove osobine još su jedini znak bijednog opiranja željama drugih, no bez dovoljno snage da se stane na svoj put.

Kakve to veze ima sa zdravljem štitnjače?

Ego je energija, naše iskrene želje su energija. Štitnjača odražava kvalitetu i snagu te energije. Ako suprimiramo naše želje da bi ugodili okolini, pada nam ego, pada nam energija, postajemo nedefinirana masa. Jedan od najvažnijih pokazatelja energije štitnjače je tjelesna temperatura koja se često zanemaruje kao dijagnostička metoda i izravan je pokazatelj rada štitnjače. Bolesna štitnjača ima nisku energiju, a osoba nema energije. To se manifestira kroničnim umorom. Ne znate da li patite od kroničnog ili proljetnog umora? Spadaju li problemi sa štitnjačom u psihosomatske bolesti?

Velika većina svih bolesti spada u psihosomatske bolesti. Naše tijelo odražava ono što se dešava u nama. Ako mi nismo u stanju preuzeti odgovornost za odluke za svoj život, onda nam tijelo pokazuje da smo na krivom putu. Treba vježbati odgovornost kako bi se preuzela odgovornost za donošenje odluka i kako bi se izborili za svoj život. Zašto je ovo važno? Zato što je ovo produktivan način razmišljanja koji može dovesti do pozitivne promjene. To je način koji možete usvojiti, koji je primjenjiv. Optužbe na račun ideje da imamo prevelik ego i da smo nadmeni, da se previše natječemo, da kritiziramo, da izbjegavamo…samo su negativne sprege koje čine da se osjećamo još gore i postanemo još gori (sebi i drugima).

Zato, provjerite odgovore na sljedeća pitanja:

1. Svako jutro kada se probudim, svjesna sam svojih prioriteta koji su ispred tuđih želja?

2. Tijekom cijelog dan svjesna sam “svojih vrijednosti” koje me vode u svim aktivnostima (vrijednosti su obitelj, karijera, mir u duši…).

3.  Imam svoj san i blizu sam njegova ostvarenja?

4.  Imam svoj san i već ga ostvarujem?

5. Nemam niti jednu psihosomatsku bolest (hipotireoza, gastritis, migrena…)?

6. Skoro nikada nemam grižnju savjesti?

7.  Uvijek kažem svoje mišljenje?

8. Uvijek reagiram?

9. Moja jutarnja temperatura je iznad 36,5 C?

10.  Moje samopouzdanje je moj najbolji prijatelj, uvijek uz mene.

Odgovori DA:

10 – zdravi ste, puni energije, na dobrom putu ostvarenja svojih želja i osjećaja ispunjenosti.
9-7 – malo ste poljuljani u svojim željama, vjerojatno su vam izazvali osjećaj krivnje. No, još uvijek idete prema cilju, ali sa sve manje zadovoljstva na tom putu.
7- 5 – na opasnoj ste granici da ispunjavanje svojih želje zamijenite ispunjavanjem tuđih želja i da vaši snovi postanu mulj u kojem ćete se utopiti.
Ispod 5 – vjerojatno već imate simptome nekih psihosomatskih bolesti, koncentrirani ste na lijekove, prehranu, ali još niste shvatili kako trebate promjenu u sebi.

Kao što Elvis Presley kaže: Što je čovjek, što ima, ako ne sebe?!

I na kraju: I did it my way……MY WAY. Ne zaboravite to!

dr. med. Meri Bura

Holistički centar Mulier, Zagreb / Petrinjska 83 /

Meri Bura, dr.med

Doktorica sam koja se bavi prirodnim načinima liječenja i koja je svoju štitnjaču izliječila na prirodan način, vratila svoje zdravlje i svoj život u svoje ruke. www.mulier.hr

WordPress Ads