Idealni dermatološki tretmani za zimske dane

Hladno zimsko razdoblje nepovoljno je za našu kožu. Kombinacija centralnog grijanja i teških vremenskih uvjeta često uzrokuje suhoću. Za neke je pak dermatološke tretmane i terapijske postupke, u procesu zacjeljivanja, nužno izbjegavanje topline i izlaganje suncu. Upravo ih je iz tog razloga najbolje izvoditi tijekom kasne jeseni i zime.

Svi kozmetološki tretmani koji se izvode na fotoeksponiranim regijama (lice, vrat, dekolte) ne rade se za vrijeme sunčanog perioda godine. Tako se tretirano područje stigne oporaviti do trenutka pojačanog UV zračenja. Riječ je o tretmanima poput krioterapije i elektrokoagulacije, ali i dermatološkim tretmanima uljepšavanja poput kemijskog pilinga, PRP metode i Velvet skina koji se obavezno obavljaju u zimskim mjesecima – odnosno, najbolje od prosinca do ožujka.

Ako ste razmišljali o nekom od ovih tretmana, još stignete. Evo zašto ih je dobro raditi baš zimi.

KRIOTERAPIJA

Krioterapija predstavlja nevjerojatno učinkovit tretman njege kod različitih stanja kože poput ekcema, psorijaze, akni i ostalih oštećenja kože. Hladnoća sprječava osip, ublažava iritaciju i vidljivo smanjuje područja na kojima je koža napadnuta. Zbog toga je krioterapija, među brojnim dermatološkim tretmanima namijenjenim za poremećaje kože poput ekcema, vrijedna razmatranja i posebno vrijedna isprobavanja.

ELEKTROKOAGULACIJA BRADAVICA, FIBROMA I PJEGA

Elektrokoagulacijom se uklanjaju bradavice, fibromi, starosne pjege lica i ruku te pigmentacije visokofrekventnom strujom u nivou radiovalova. Metoda je iznimno precizna, uklanja samo željenu tvorbu i ne zahvaća okolno tkivo. Moguće je ukloniti i veće bradavice i fibrome.

Također, koagulirati se može i couperosa lica i crvene tvorbe lica i tijela (hemangiomi). Većina problema rješava se u jednom tretmanu, no za određene probleme potrebno je i nekoliko uzastopnih dolazaka pa je iz tog razloga pripreme za toplije dane najbolje započeti zimi.

KEMIJSKI PILING

Kemijski pilinzi kombinacija su umjetnosti i znanosti. Izvrsna su metoda za liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, za ublažavanja plićih bora, a mogu se koristiti i za osvježenje kože lica. Kemijskim pilingom uklanjaju se stare i potiče se rast novih stanica kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša.

Cilj tretmana je skidanje određenog broja slojeva kože, čime se želi potaknuti prirodna obnova kolagena i elastina u koži te postići čišća i zdravija koža. Podvrgavajući se tretmanima tijekom mjeseci za koje je vjerojatnije da ćete biti prekriveni i ostati u zatvorenom, možete bolje zaštititi svoju kožu.

PRP METODA

Ovom terapijom vlastitom krvnom plazmom, koristi se pročišćeni i obogaćeni dio krvi odnosno najvrjedniji sastojci krvi, obnavljate i pomlađujete kožu. Radi se o potpuno prirodnom tretmanu tijekom kojeg se plazma malim iglama ubrizgava u kožu lica, vrata, dekoltea i šaka. Tretman je u potpunosti bezbolan i bezopasan, a rezultati tretmana vide se tridesetak dana nakon tretmana, jer je potrebno određeno vrijeme kako bi se potaknuli prirodni procesi regeneracije.

Preporuča se osobama koje imaju izražene znakove starenja i želju za pomlađivanjem prirodnim putem, suhu kožu bez elastičnosti ili kožu nejednake pigmentacije. Osim za poboljšanje izgleda kože lica i vrata može se koristiti i za smanjivanje strija, korekcije podočnjaka, smanjivanje celulita, rast kose, sportske ozljede i za brojne druge indikacije.

VELVET SKIN TRETMAN

Tretman Velvet skin svojevrsni je ekvivalent filerima. No, zahvaljujući inovativnim tehnologijama poput radiofrekvencije, elektroporacije, frakcijske radiofrekvencije i intradermalne radiofrekvencije – probleme kože rješava bez igle! Ublažava bore, tonizira kožu i ispravlja nepravilnosti.

Ovaj kompleksni medicinski uređaj svojevrsna je „mala prijenosna klinika“ čiji se učinak bazira na elektromagnetskim valovima. Radijska frekvencija učinkovito ublažava znakove starenja kože i omogućuje dugotrajni WOW! efekt na licu i na tijelu. Tretman se izvodi aplikatorom koji može inducirati porast temperature kože i potaknuti stvaranje kolagena i elastina.

Zimski mjeseci za mnoge znaju biti depresivni, a zakazivanjem tretmana kože možete ugoditi svom tijelu i oživjeti svoj duh. Nema boljeg vremena za opuštanje laserskim tretmanom od hladnog zimskog dana. I zato iskoristite hladne zimske dane i vrijeme koje još moramo provesti kod kuće tako što ćete se posvetiti sebi i svojoj koži!

 

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.