Ljekovite lanene sjemenke, za savršenu liniju i sjajnu kožu

Sjemenke lana sadrže bezbroj korisnih sastojaka, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normaliziraju rad crijeva.  Sjemenke lana čiste organizam od toksina, normaliziraju metabolizam, smanjuju razinu šećera u krvi i umanjuju apetit. Također, apsorbiraju izvjesne sastojke hrane, čiste crijeva i istovremeno opskrbljuju organizam lecitinom.

Lan – idealna pomoć pri mršavljenju

Masne kiseline, koje u sebi sadrže sjemenke lana, aktiviraju rad lojnih stanica u tijelu, pomažući topljenju viška masti u organizmu. Zato je lan idealan za mršavljenje! Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju tjelesne težine u normali.

Sjemenke lana čiste organizam od toksina, normaliziraju metabolizam, smanjuju razinu šećera u krvi i umanjuju apetit.

Od lanenog sjemena može se napraviti napitak. On na zdrav način pomaže gubljenju suvišnih kilograma, bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta. Preporučen od mnogih nutricionista, ovaj je napitak također vrlo ljekovit i krajnje koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, kroničnog zatvora i hemeoroida. Pomaže i u liječenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, napitak od lanenog sjemena posjeduje široki pozitivan spektar djelovanja na ljudski organizam.

Ljekoviti napitak za mršavljenje od lanenih sjemenki

Priprema:

Navečer: 3 žlice lanenog sjemena preliti s 1 litrom kipuće vode. Ostaviti da odstoji tijekom noći. Najbolje je koristiti termos bocu. Ako je nemate, koristite lonac ili posudu s poklopcem.

Ujutro: procijediti. Dobit ćete malo gušći (sluzav) napitak kojeg ćete piti. Sjemenke nemojte baciti, možete ih konzumirati uz doručak i večeru. Po želji  ih možete zasladiti medom. Ukusno je.

Napitak od sjemenki lana vrlo je ljekovit i krajnje koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, kroničnog zatvora i hemeoroida. Pomaže i u liječenju cistitisa i pijelonefritisa.

Primjena:

Procijeđeni napitak se konzumira tijekom dana, 3-4 puta po 150 ml pola sata prije obroka. Napitak se priprema svaku večer za sutradan. Nemojte raditi zalihe. Važno je da uvijek bude svježe pripremljen.

Način konzumiranja:

Napitak od lanenog sjemena konzumira se 10 dana. Zatim se radi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata. Na taj način možete regulirati tjelesnu težinu. Ne stvara ovisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila tjelesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana. Pijte puno vode tijekom dana.

Dobrobiti ljekovitog napitka od lanenih sjemenki

1. Smanjuje apetit

2. Ako ga redovito konzumirate primijetit ćete pozitivne promjene u stanju kože koja postaje zdrava, zategnutija, elastičnija.

3. Prilikom mršavljenja, koža se neće opustiti, štoviše – rastvara se celulit!

Unatoč svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije.

Ipak se ne preporučuje konzumirati:

– kod problema s jetrom (ukoliko nemate ozbiljno oboljenje, dozu možete umanjiti i držati pod strogom kontrolom)

– kod bubrežnih kamenaca (lan aktivno izvlači pijesak i kamenje, ali taj proces treba provoditi sustavno i strogo držati pod kontrolom).

Lan je čaroban! …i najbolji za ravan trbuh

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads