Njega muškaraca: specijalizirani kozmetički saloni i dnevna rutina

Predrasuda kako muškoj koži nije potrebna dodatna njega odavno je izgubila svoj značaj. Naime, dokazano je kako je muškoj koži itekako potrebna stručna pomoć, unatoč činjenici što je 20% deblja od one ženske. Za zaglađenost kože muškaraca zaslužan je veći udio masti. No, time je i sklonost aknama i miteserima veća, posebice nakon brijanja koje je vrlo invazivno za kožu. Naime, tijekom brijanja skida se i površinski sloj kože koji može uzrokovati nadraženost i iritacije, ali i gubitak vlage. A gubitak vlage rezultira gubitkom elastičnosti kože.

Dlakavost muškog tijela također je tijekom vremena prestala biti sinonimom muževnosti. Danas je zaglađeno i njegovano muško tijelo sve veći imperativ.

Suvremeni muškarci tako više brinu o svom izgledu, pa su samim tim i sve češći klijenti kozmetičkih salona. Njihova ravnopravna prisutnost u beauty industriji odavno je prestala biti tabu tema, a dobne skupine sve su šireg raspona. Kako to izgleda iz prve ruke predočila nam je vlasnica prvog kozmetičkog salona za muškarce u Hrvatskoj, gospođa Žaklina Medica. Njen salon, Men’s choice, beauty oaza je svim muškarcima koji drže do sebe.

Već duže vrijeme u Hrvatskoj odlazak u kozmetički salon nije rezerviran samo za žene, pogotovo nakon otvaranja Men’s choice no. 1.  Sve blagodati tretmana za njegu i uljepšavanje muškaraca postale su im tako dostupne na jednom mjestu. A današnji muškarci itekako brinu o svom izgledu. U salonu Men’s choice no. 1  sve je prilagođeno baš njima. Preparati koje koristimo u sklopu tretmana namijenjeni su isključivo muškoj koži, bilo da se radi o izvođenju tretmana njege lica, manikure, pedikure, depilacija, korekcije obrva, masaže i dr.“, objašnjava gospođa Žaklina.

Tijekom brijanja skida se i površinski sloj kože koji može uzrokovati nadraženost i iritacije, ali i gubitak vlage.


Koji tretmani se najčešće prakticiraju i što muškarci vole u kozmetici?

Tretmane koje muškarci najviše koriste vezani  su uz čišćenje lica i rješavanje problema kao što su npr. akne, bilo na licu ili leđima. Uspješno rješavamo i ožiljke od akni, ublažavamo podočnjake i saniramo probleme sa suhom i iritiranom kožom. Među muškom populacijom popularan je i tretman medicinske manikure koji liječi posljedice griženja noktiju i zanoktica.

Posebnost depilacija je to što se koriste specijalno formulirani voskovi namijenjeni uklanjanju jake i kratke muške dlake uz minimalnu iritaciju kože. Za tetovirane zone tijela, kojih je sve više, koristimo vosak baš namijenjen tim zonama koji će ukloniti dlaku, a neće oštetiti tetovažu. Naprotiv, još će je dodatno osvježiti, a starijoj tetovaži vremenom će vratiti sjaj,“  kaže gospođa Žaklina Medica.


Individualni pristup

U salonu Men’s choice no. 1 svakom klijentu pristupa se individualno. Svi se tretmani dogovaraju na konzultacijama i prilagođavaju specifičnim potrebama svakog klijenta. Ono što se posebno cijeni je stroga diskrecija, od on-line naručivanja u terminima kada to odgovara klijentu, do ugodnog ambijenta i parkinga u sklopu dvorišta salona.  Higijena je na najvišem nivou. Za svakog se klijenta u sklopu tretmana koristi sve jednokratno: blazinice za njegu lica, rašpice, papuče, jednokratni pribor za manikuru, pedikuru i dr.

Često su u ponudi i bogati paketi po privilegiranim cijenama, stoga je preporuka praćenje Men’s choice no. 1 profila na Instagramu i Facebook profilu. „Dečki su prepoznali sve prednosti salona i dozvolili nam da budemo dio njihove priče u spajanju ljepote i uspjeha. Jer, njegovan muškarac je i samouvjeren muškarac,“ zaključuje vlasnica Men’s choice no. 1.


Njega kod kuće

Kućna njega izuzetno je važna kao nadopuna onoj u kozmetičkom salonu. Koža lica muškaraca sadrži vezivno tkivo prošarano kolagenskim vlaknima. Zbog toga je moć zadržavanja vode u stanicama epitela veća nego u ženskoj koži. No, muška je koža izložena i stalnim vanjskim utjecajima: od izloženosti zračenjima, pogotovo plavog svjetla s ekrana do sunčevih zraka i zagađenja. Stres i užurbaniji način života još su neki od okidača preranog starenja i oštećivanja kože lica, ruku, ali vlasišta. Stoga je potrebna svakodnevna kućna njega i ustaljena dnevna rutina.

Proizvođač prirodne kozmetike omoTOUCH početkom studenog lansira na tržište i mušku liniju koja će sadržavati posebno komponiranu kozmetiku za muškarce: od kreme za dermofiliranje lica, njegu tetovaža, seruma nakon brijanja za zaštitu kožne barijere  i smanjenje slobodnih radikala, smanjivanje iritacija do krutih šampona za kosu protiv peruti i ispadanja kose, kao i balzama za njegu brade i brkova.

Priroda i znanost udružile su se u svojim najboljim performansama za njegovan i zdrav izgled muškaraca.

Violeta Beljić Kušić

Diplomirani sam inženjer arhitekture, a svoju strast u struci usmjerila sam prema interijerima. Holistički pristup ljepoti promoviram izradom prirodne kozmetike oivčene laboratorijskim inovacijama, te kao instruktorica face yoge unutar svog branda [omo]TOUCH. Uvijek kreativna, sretno nosim svoje 50+ godine i hedonistički volim ljude koje me okružuju.

WordPress Ads