Lost in travel by Marcella Zanki

U petak, 01. prosinca, bon ton store & gallery priprema otvorenje izložbe fotografija Marcelle Zanki ‘LOST IN TRAVEL’.

Splićanka s beogradskom adresom, nagrađivani je fotograf i redatelj kratkih, art i modnih filmova, muzičkih spotova i VICE dokumentaraca, koja je do sada svoje radove izlagala, između ostalog, u New Yorku, Milanu I Trstu. Također, dio je PHINEST-a, Švicarske virtualne fotografske galerije koja se bavi promicanjem najfinije jedinice međunarodne suvremene fotografije.

Na početku studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Splitu privukla je fotografija i VJ-ing kao određeno “zagrijavanje” za veće projekte poslje. Godine 2010. završila je studije kao mag. dizajner Vizualnih Komunikacija i počela raditi na projektima u Hrvatskoj gdje je stekla iskustvo rada kao producent, pomoćnik redatelja i kao neovisni redatelj.
2012. seli u Beograd gdje nastavlja snimati muzičke spotove i kratke filmove kao samostalni režiser i fotograf.
Tijekom svog boravka u Beogradu dobila je Zlatnu i Platinastu MTV nagradu za najbolji muzički video i druge prestižne nagrade. 2016. napravila je prvi modni film u Hrvatskoj koji je obašao svijet modnih film festivala, a njen kratki film previjenac ODE TO YOUTH prvi je rad s Balkana prikazan premijerno na NOWNESSu, video kanalu koji prikazuje samo najbolje iz svjetske kulture.

Inspirirana iskustvima sa svojih brojnih putovanja i dalekih destinacija, upoznavajući nove kulture i ljude, razvila je smisao za fotografiju, kada je većina njenih prvih fotografskih radova i nastala.

U svojim radovima, objavljivanim u vodećim svjetskim magazinima kao što su Vogue.it, Elle i Nakid magazine, uglavnom prikazuje divlji, sirovi ženski svijet i emotivni naboj žene, a izložba “Lost in travel” svojevrsni je nastavak prošle “Girl you will be a woman soon”.

Tema izložbe povezuje Marcellina česta putovanja i prijelaznu fazu u životu koja karakterizira slobodu da leti svijetom i živi život s jakim osjećajem nade, novih iskustava, avantura, ali i vjerovanjem u sebe i svoje mogućnosti.

Izložba je otvorena do 06. siječnja 2018. godine.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads