Zapečene okruglice od riže sa sirom

Ove sjajne okruglice od riže jednostavno se pripremaju, a izrsne su kao prilog koji se može pripremiti i od viška riže s kojim često ne znamo što bi. Osim u krušne mrvice možete ih, ukoliko izbjegavate gluten, prije pečenje uvaljati u sezam, mljevene bademe ili orahe. Ili se jednostavno prepustite svojoj mašti i oblikujte ih po svojoj želji. Svakako će biti preukusne!


Zapečene okruglice od riže sa sirom

Sastojci

500 gr. kuhane riže okruglog zrna
50 gr. parmezana
1 veliko jaje
2 bjelanjka
1 žlica dijon senfa
malo bibera
malo soli
12 kockica cheddar sira ili nekog drugog topljivog sira
1/2 šalice krušnih mrvica (prezle).


Priprema

Rižu skuhajte, dodajte parmezan i izmiješajte (rižu možete dodati vlasac ili druge začine po želji).
Dodajte jedno cijelo jaje, 2 bjelanjka, dijon senf, sol i biber.

Sve dobro izmiješajte i ostavite da se ohladi oko  30 minuta (možete staviti i u hladnjak).

Cheddar sir narežite na kockice. Trebat ce vam otprilike 12 kockica, a ako pravite manje okruglice, trebat će vam i koja kockica više.

Krušne mrvice stavite u zdjelu. Vlažnim rukama oblikujte okruglice, u sredinu svake umetnite kockicu sira i zatvorite je.

Svaku okruglicu uvaljate u mrvice, zatim ih posložite u pleh obložen papirom za pečenje ili folijom.

Stavite okruglice da se peku u zagrijanu pećnicu na 220 C otprilike 15 – 20 minuta.
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.