Vege Uskrs bez šunke i jaja: besplatna kuharica “Mljac”

Mnogi će i ove godine slaviti najveći kršćanski blagdan i obilježavati ga tradicionalno, uz šunku, jaja i ostale delicije koje čine uskrsnu trpezu. Ukoliko se vaš dnevni meni ne sastoji od mesa i jaja, već vam je odabir drugačija vrsta prehrane, u dane Uskrsa potreba je dodatna maštovitost. Lijepo je napraviti odmak od svakodnevnih jela i pripremiti nešto posebno i drugačije, a istovremeno ostati vjeran svojim prehrambenim načelima.

Upravo je to bio povod Prijateljima životinja za pripremu internetskog izdanja veganske kuharice “Mljac”.

Besplatna internetska kuharica MLJAC

Više od 50 ukusnih vege recepata

U ovoj besplatnoj kuharici pronaći ćete više od 50 ukusnih recepata bez mesa, jaja i mlijeka. Umjesto kokošjih jaja, Prijatelji životinja pozivaju da u svojim jelima koristite zamjene na biljnoj osnovi.

„Biti vegan i suosjećajan, danas je potpuno lako. U kuharici ‘Mljac’ možete pronaći brojne iskušane i jednostavne recepte za pripremu jela bez jaja, mesa i mlijeka. Neka Uskrs zaista bude slavlje pobjede nad smrću”.

Fini ručak od zdrave heljde

Salata s dresingom od đumbira i kurkume

Danas ne treba biti posebno vješt u kuhinji kako biste napravili ukusne i zdrave veganske ekvivalente receptima s jajima. Bez problema možete pripremiti jela kao što su palačinke, smjese za pohanje, kremaste kolače poput kremšnita, pa čak i kajganu.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads