Salata s kus-kusom i slanutkom

Pripremite ovu ukusnu, hrskavu salatu i osigurajte svom tijelu obilje hranjivih sastojaka i prirodnu energiju za naporan radni tjedan. Kus-kus je bogat selenom, koji štiti stanice od preranog starenja i kalijem koji blagotvorno djeluje na srce i krvne žile. Slanutak će vam kao prirodni izvor proteina i vlakana pomoći u obnovi energije, zaštiti mišića te boljoj i bržoj probavi. Aromatično bilje – origano, korijander i čili papričica, kao i češnjak, osim što daju specifičnu mirisnu notu svakom jelu, osigurat će vam snažniji imunitet i zaštitu od virusa.

Pustite mašti na volju i bez straha kombinirajte kus kus na različite načine, jer s ovom svestranom namirnicom ne možete pogriješiti.


Salata s kus-kusom i slanutkom

Sastojci:

  • 1 šalica kuhanog slanutka
  • 1 glavica luka, narezan na komadiće
  • 2 češnja češnjaka, usitnjenog
  • ½ jušne žlice maslinovog ulja
  • 300 gr narezanih rajčica (ili domaćeg umaka od rajčica)
  • 1 crvena paprika, narezana (po želji)
  • prstohvat svježeg origana
  • 1 sušena čili papričica
  • ¾ šalice povrtnog temeljca
  • 1 šalica kus kusa
  • šaka svježeg korijandera, usitnjenog
  • sok od 1 limuna
  • sol i papar

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko popecite luk, češnjak i papriku. Kada omekšaju, dodajte rajčice, temeljac, origano i čili papričicu.

Ubacite slanutak, sol i papar i ostavite neka lagano vrije oko 5 minuta.

Ugasite vatru.

Dodajte kus kus (kratko prokuhan),  korijander, sok od limuna, sol i papar.

Kratko promiješajte i ostavite neka odstoji oko 5 minuta.

Ukrasite je svježim listićima rikule ili drugog omiljenog začinskog bilja i uživajte u obroku punom zdravlja.

Ovu ukusnu i zdravu salatu možete poslužiti toplu ili hladnu, ovisno o ukusu.

Dobar tek!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

Salata s kus-kusom i slanutkom – kopija

Pripremite ovu ukusnu, hrskavu salatu i osigurajte svom tijelu obilje hranjivih sastojaka i prirodnu energiju za naporan radni tjedan. Kus-kus je bogat selenom, koji štiti stanice od preranog starenja i kalijem koji blagotvorno djeluje na srce i krvne žile. Slanutak će vam kao prirodni izvor proteina i vlakana pomoći u obnovi energije, zaštiti mišića te boljoj i bržoj probavi. Aromatično bilje – origano, korijander i čili papričica, kao i češnjak, osim što daju specifičnu mirisnu notu svakom jelu, osigurat će vam snažniji imunitet i zaštitu od virusa.

Pustite mašti na volju i bez straha kombinirajte kus kus na različite načine, jer s ovom svestranom namirnicom ne možete pogriješiti.


Salata s kus-kusom i slanutkom

Sastojci:

  • 1 šalica kuhanog slanutka
  • 1 glavica luka, narezan na komadiće
  • 2 češnja češnjaka, usitnjenog
  • ½ jušne žlice maslinovog ulja
  • 300 gr narezanih rajčica (ili domaćeg umaka od rajčica)
  • 1 crvena paprika, narezana (po želji)
  • prstohvat svježeg origana
  • 1 sušena čili papričica
  • ¾ šalice povrtnog temeljca
  • 1 šalica kus kusa
  • šaka svježeg korijandera, usitnjenog
  • sok od 1 limuna
  • sol i papar

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko popecite luk, češnjak i papriku. Kada omekšaju, dodajte rajčice, temeljac, origano i čili papričicu.

Ubacite slanutak, sol i papar i ostavite neka lagano vrije oko 5 minuta.

Ugasite vatru.

Dodajte kus kus (kratko prokuhan),  korijander, sok od limuna, sol i papar.

Kratko promiješajte i ostavite neka odstoji oko 5 minuta.

Ukrasite je svježim listićima rikule ili drugog omiljenog začinskog bilja i uživajte u obroku punom zdravlja.

Ovu ukusnu i zdravu salatu možete poslužiti toplu ili hladnu, ovisno o ukusu.

Dobar tek!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.