Puding od bijele čokolade

Isprobajte super recept Ive Savić za najkremastiji veganski puding od bijele čokolade. Ivu možete pronaći na Instagram profilu @culinarypostcards,


Puding od bijele čokolade

Sastojci:

  • 480 ml napitka od soje, nezaslađenog
  • 70 g kakao maslaca
  • 70 g brezinog šećera (povećajte količinu za 20-30g ako volite slađe)
  • 6 g tapioka škroba
  • 2 g agar agara u prahu
  • prstohvat soli
  • ½ mahune vanilije ili malo ekstrakta, po želji

Priprema:

Posudice u kojima ćete poslužiti puding namočite vodom i ostavite sa strane.

Dio napitka od soje odlijte u manju posudicu i dodajte mu tapiokin škrob i agar agar. Ostavite sa strane.

U manji lonac stavite šećer, napitak, kakao maslac i sol. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer i kakao maslac ne rastope.

Maknite s vatre pa dodajte onaj odvojeni dio napitka (v. 2), miješajući žustro s pjenjačom.

Vratite lonac na laganu vatru i kuhajte puding, miješajući. Nakon što zakuha, kuhajte ga još 2 minute.

Izlijte puding u posudice, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, pa premjestite u frižider da se potpuno ohladi i stisne.

Poslužite uz bobičasto voće.


Fotografija: Iva Savić@culinarypostcards

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.