Proljetna proteinska salata “à la Zrno”

Isprobajte jednostavni recept za laganu proteinsku salatu sa sjemenkama konoplje prema preporuci Klara Bertek, chefica Zrno bio bistroa. Priprema je vrlo jednostavna i traje 40ak minuta. Salata je super, ukusna i zdrava. Dobar tek!

Na Instagram live bio&bio doživljaju pogledajte kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovu proteinsku salatu.


Proljetna proteinska salata “à la Zrno”

Umak za salatu:


Priprema:

Opranu kvinoju i crnu leću belugu kuhajte u omjeru 1: 2 (1 šalica kvinoje tj. crne leće beluge, 2 šalice vode). Nakon što voda prokuha, posolite s 1/2 žličice soli i kuhajte na laganoj vatri. Kvinoju kuhajte 15-20 minuta, a crnu leću belugu oko 30 minuta.

Nakon što su i kvinoja i leća kuhane, ocijedite ih i ostavite da se ohlade.
U miješanu salatu dodajte kockice svježeg krastavca, naribanu mrkvu, kvinoju, crnu leću belugu, nasjeckani mladi luk i sjemenke konoplje. Salatu prelijte prethodno pripremljenim umakom, lagano promiješajte i uživajte u zdravom i ukusnom obroku.

*


Na Instagram live bio&bio doživljaju pogledajte kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovu proteinsku salatu.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.