Na Instagram live bio&bio doživljaju pogledajte kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovu proteinsku salatu.

Proljetna proteinska salata “à la Zrno”
- 100g kuhane kvinoje
 - 200g kuhane crne leće beluge
 - 1/2 žličice soli
 - 200g miješane salate (oko dvije šake)
 - 1 svježi krastavac
 - mladi luk
 - 1 ribana mrkva
 - 3 žlice sjemenki konoplje
 
Umak za salatu:
- 4 žlice dijon senfa
 - 3 žlice balzamičnog octa
 - 2 žlice sirupa od javora ili agave
 - 1 žlica vode
 - 1 žličica češnjaka u prahu
 - 1/2 žličice soli
 

Priprema:
Opranu kvinoju i crnu leću belugu kuhajte u omjeru 1: 2 (1 šalica kvinoje tj. crne leće beluge, 2 šalice vode). Nakon što voda prokuha, posolite s 1/2 žličice soli i kuhajte na laganoj vatri. Kvinoju kuhajte 15-20 minuta, a crnu leću belugu oko 30 minuta.
Nakon što su i kvinoja i leća kuhane, ocijedite ih i ostavite da se ohlade.
U miješanu salatu dodajte kockice svježeg krastavca, naribanu mrkvu, kvinoju, crnu leću belugu, nasjeckani mladi luk i sjemenke konoplje. Salatu prelijte prethodno pripremljenim umakom, lagano promiješajte i uživajte u zdravom i ukusnom obroku.
*

Na Instagram live bio&bio doživljaju pogledajte kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovu proteinsku salatu.
				













