Pladanj svega za idealan doručak

Kad je riječ o hrani, receptu ili serviranju hrane, Pinterest se u proteklih par godina razvio u pravo vrelo inspiracije. Ako ne znate što pripremiti treba samo upisati ključnu riječ u tražilicu i izlistat će se stranice i stranice sadržaja od kojeg cure sline.

Svjesni snage gastro zajednice koja ovu društvenu mrežu koristi, Pinterest svake godine predviđa nove trendove koji će vladati, bazirano na podacima pretraživanja korisnika. Tako ni trendovi za 2021. godinu nisu preskočeni, a među najsnažnijim pojmovima koji su se stalno ponavljali su pladnjevi.

Pladanj za doručak je veliki Pinterest gastro hit za 2021. godinu.

Otkako su se pojavili na Instagramu prije koju godinu kao snack boards, pladnjevi sa sirevima i voćem vrlo su brzo postali jako popularni zbog svoje fotogeničnosti i praktičnosti. Jednako su privlačne i čokoladne plate koje izgledaju kao savršeni desert. A danas vam donosimo ideje što sve možete servirati na drvenim pladnjevima i od svog doručka prirediti pravu malu gozbu. Savršen početak dana, slažete se?

 

BOGATI PLADANJ ZA DORUČAK

Dio popularnosti ovaj trend duguje i činjenici da karantena diljem svijeta traju već skoro godinu dana, a mnogi su restorani tijekom lockdowna ponudili opciju dostave tzv. kutija za grickanje i dijeljenje (graze boxes) i pladnjeva ovog oblika koje su prijatelji naručivali jedni za druge. Mnogi food blogeri su se čak posvetili isključivo kreiranju pladnjeva kao inspiracije za različite prigode.

 

Blagdani su pokazali da je među najvećim hitovima bila plata za doručak oko koje su se okupljale obitelji za vikend, a to znači da bi ovaj trend mogao biti popularan i kroz 2021. godinu. Raznoliki sastojci privući će na druženje oko stola i one najizbirljivije. Ako želite, možete osmisliti temu pa se nje držati. Tema može biti slatka ili slana, poput palačinki, vafli i svih namaza za njih ili jaja i pohanog kruha te svega što ide uz to, a možete na nju aranžirati peciva, namaze, povrće, sireve i mesne nareske. Poanta je da izgleda lijepo, da stvori posebniju atmosferu idealnu za vikend i da se cijela obitelj druži uz dobre zalogaje.

Ako vam nedostaje inspiracije što servirati i kako aranžirati, imamo prijedloge u nastavku. Trebat će vam samo jedan veliki pladanj ili daska za rezanje. Želimo vam dobar tek!

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.