Želite što duže zadržati šarm ljetnih dana, pokušajte to učiniti barem preko ukusnih i laganih obroka. Patlidžan i cherry rajčica nepogrešiv su gastro spoj koji se usavršavao stoljećima. Uz dodatak maslinova ulja i sušenog bosiljka ova ljetna rapsodija još će dugo odzvanjati na nepcima.
Upotrijebite rigatoni tjesteninu kako biste svakim zalogajem bili sve bliže talijanskim trattorijama u kojima se poslužuju ovi omiljeni pasta obroci. Ne zaboravite nazdraviti čašom dobrog vina, jer upravo ovakvi trenuci pretvaraju obrok u doživljaj kojeg ćete se rado prisjećati.
Lagani obrok za lagani dan.

Pasta s patlidžanom i cherry rajčicama
Sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žlica sušenog bosiljka
- 2 patlidžana
- 200 g cherry rajčica
- 2 veće rajčice
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 200 g rigatoni tjestenine
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra

Priprema:
Patlidžan narežite na manje kockice, dodajte sol i papar, prelijte maslinovim uljem i pecite u pećnici 35-40 minuta.
Cherry rajčice ostavite cijele, posolite, nauljite i pecite u pećnici oko 10 minuta.
Tjesteninu (bezglutensku) skuhajte prema uputama na pakiranju, a malo vode od kuhanja sačuvajte za kasnije.
Dok se povrće peče, na maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak oko 10 minuta.
Zatim krupnije naribajte dvije veće rajčice izravno na luk i pirjajte još 10 minuta.
Dodajte pečeni patlidžan i cherry rajčice, potom tjesteninu i 2 žlice vode od kuhanja tjestenine.
Za kraj umiješajte sušeni bosiljak.
Poslužite toplo ili hladno.