Pasta s patlidžanom i cherry rajčicama

Želite što duže zadržati šarm ljetnih dana, pokušajte to učiniti barem preko ukusnih i laganih obroka. Patlidžan i cherry rajčica nepogrešiv su gastro spoj koji se usavršavao stoljećima. Uz dodatak maslinova ulja i sušenog bosiljka ova ljetna rapsodija još će dugo odzvanjati na nepcima.

Upotrijebite rigatoni tjesteninu kako biste svakim zalogajem bili sve bliže talijanskim trattorijama u kojima se poslužuju ovi omiljeni pasta obroci. Ne zaboravite nazdraviti čašom dobrog vina, jer upravo ovakvi trenuci pretvaraju obrok u doživljaj kojeg ćete se rado prisjećati.

Lagani obrok za lagani dan.


Pasta s patlidžanom i cherry rajčicama

Sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica sušenog bosiljka
  • 2 patlidžana
  • 200 g cherry rajčica
  • 2 veće rajčice
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g rigatoni tjestenine
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra


Priprema:

Patlidžan narežite na manje kockice, dodajte sol i papar, prelijte maslinovim uljem i pecite u pećnici 35-40 minuta.

Cherry rajčice ostavite cijele, posolite, nauljite i pecite u pećnici oko 10 minuta.

Tjesteninu (bezglutensku) skuhajte prema uputama na pakiranju, a malo vode od kuhanja sačuvajte za kasnije.

Dok se povrće peče, na maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak oko 10 minuta.

Zatim krupnije naribajte dvije veće rajčice izravno na luk i pirjajte još 10 minuta.

Dodajte pečeni patlidžan i cherry rajčice, potom tjesteninu i 2 žlice vode od kuhanja tjestenine.

Za kraj umiješajte sušeni bosiljak.

Poslužite toplo ili hladno.

Sve dobrobiti patlidžana

Namaz od patlidžana

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.