Koktel s mirisom jeseni za after work opuštanje

Iako profinjenost bourbona odlično pristaje brojnim koktelima u koje se miješaju ukusni i primamljivi dodaci idealni za bilo koje doba godine, upravo je rujan koji je pred nama proglašen mjesecom bourbona.

Naime, Sjedinjene Američke Države koje su i domovina ovog žestokog pića još od 2007. godine svakog rujna slave bourbon kao simbol američkog izvornog duha. Ono što ga razlikuje od viskija je kukuruz u njegovom sastavu, a nastao je gotovo identičnim procesom fermentacije kao i penicilin. Stoga, zanimljiva je činjenica iz povijesti kako se u vrijeme prohibicije bourbon mogao prodavati, odnosno kupiti uz liječnički recept. Danas, jedan od najpoznatijih bourbona koji je istaknut na tržištu popularni je Jack Daniel’s.

Jesen u znaku bourbona

Stoljeća proizvodnje ovog žestokog pića interesantnog okusa kojeg su obožavali ljudi iz visokog društva, političari i pjesnici, najbolje će najaviti jesen koja nam polako kuca na vrata.

Kraj radnog dana uvijek je u znaku posebnih afterwork rituala koji nam pomažu prevladati cjelodnevni stres i uvesti nas u opuštajuću zen atmosferu vikenda. Stoga ukoliko razmišljate kako zaokružiti radni dan koji se polako primiče kraju, natopite zalazak sunca ugodnim razgovorom s čašom koktela kojega će bourbon naglasiti svojim šarmom. Pokušajte u ovo piće umiješati malo kupina da i dalje miriše na ljeto, ubacite kadulju i uživajte u ovoj rapsodiji okusa i mirisa.

Neodoljivi koktel s bourbonom

Sastojci:

bourbon

limun

tonic

kadulja

kupine

led

Priprema:

Stavite nekoliko kupina i nekoliko listova svježe kadulje u čašu. Dodajte malo meda po ukusu i začinite žličicom soka od limuna. Dobro promiješajte da kupine puste svoj prirodni sok. Dodajte bourbon, nekoliko kockica leda i malo tonika.

Uživajte u osvježenju koje će vam dan učiniti boljim!

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads