Juha od šparoga i graška

Zamislite tanjur pun svježine, nježne kremaste teksture i lagane citrusne note koja budi sva osjetila. Upravo takva je ova divna juha od šparoga i graška. Svaki sastojak u njoj igra svoju ulogu. Luk i češnjak donose dubinu okusa, krumpir daje kremoznost, a šparoge i grašak unose dašak proljetne svježine i blagu slatkoću.

Sok i korica limuna podižu cijelu kombinaciju, dodajući joj osvježavajući twist koji savršeno balansira bogatstvo povrća. Sve je zaokruženo tostiranim pinjolima koji svojim orašastim, lagano hrskavim dodirom čine ovu juhu pravim malim gastronomskim užitkom.

Osim što je ukusna, ova juha je i nutritivno bogata – puna vlakana, vitamina i antioksidansa. Lagana, a istovremeno zasitna, idealna je za svaki obrok, bilo kao predjelo ili laganu večeru.

Uz ovu juhu nećete samo uživati u okusu, već ćete svom tijelu dati pravu dozu zdravlja i energije!


Juha od šparoga i graška

Sastojci:

  • 30 ml maslinovog ulja
  • 20 g pinjola
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • 1 veći luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 300 g šparoga
  • 150 g graška
  • 2 manja krumpira
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica korice limuna


Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak oko 10 minuta.

Dodajte krumpir narezan na kockice, nasjeckane šparoge i grašak, pa prelijte s otprilike 300 ml vode.

Kuhajte oko 20 minuta dok povrće ne omekša.

Potom sve prebacite u blender, dodajte sok i koricu limuna te začine i miksajte do glatke kreme.

Kušajte i po potrebi dodajte još soli ili papra.

Poslužite uz tostirane pinjole.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.