Hungry Mile: Najjednostavniji recept za banana bread

Kao jedan od najvećih gastro hitova prošlogodišnje karantene istaknuo se banana bread. Nije bilo osobe koja tada kod kuće nije radila popularni kruh od banane.

Banana bread počinje se u američkim kuharicama spominjati sada već davnih 1930-ih. Približno u isto vrijeme kada se popularizirala upotreba sode bikarbone i praška za pecivo. Zbog brzine kojom ga možete složiti i činjenice da je odlična namjena za prezrele banane, postao je omiljen kao desert ili doručak.

Često se u njega ubacuju orašasti plodovi, razno voće (maline, borovnice, ribana jabuka), mrkva, čokolada… Krem sir može biti jedan od njegovih slojeva, a može se i mazati na narezane kriške. Mogućnosti su zaista brojne. Danas svoj recept za banana bread donosi gastro bloger Hungry Mile.


Banana bread

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 60 g sitnih zobenih pahuljica
  • 1 žličica cimeta
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g  šećera
  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 70 g ulja po želji
  • 150 g grčkog/tekućeg jogurta


Priprema:

Uključite pećnicu da se zagrije na 170°C.

Kalup za kruh obložite papirom za pečenje.

U posudu stavite očišćene zrele banane i zdrobite ih u pire. Dodajte im jaja pa sve umutite pjenjačom. Zatim dolijte ulje i jogurt, te dobro izmiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, šećer, cimet i vaniliju. Pomiješajte suhe sastojke sa smjesom s bananama. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.

Vrijeme pečenja je oko 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit dovoljno pečen.

Recept: Mile Butorac (Hungry Mile) s bloga Jedi do Mile volje. Još odličnih recepata pronađite na njegovom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Mile Butorac

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads