Bezglutenski kolačići za novogodišnje slavlje

Novogodišnji su blagdani prigoda za druženje i češće posjete dragih gostiju. To su dani kada vrijeme možemo potpuno posvetiti svojoj obitelji i prijateljima. Provodimo ih u spokoju i dobrom raspoloženju, obično uz razne delicije i slastice.

Stoga je važno napraviti kolače od prirodnih sastojaka koji će biti ukusni dodatak zdravijem životu. Isprobajte ove bezglutenske kolačiće – raspuknutiće kojima ćete, uz obitelj, oduševiti i novogodišnje čestitare.

Bezglutenski raspuknutići

Sastojci:

•    200 g tamne čokolade
•    80 g kokosovog ulja
•    100 g kokosovog šećera
•    2 žlice chia sjemenki natopljenih u 4 žlice hladne vode
•    1 jušna žlica arome vanilije
•    50 g rižinog brašna
•    50 g kokosovog brašna
•    100 g bademovog brašna
•    1 jušna žlica kakaa
•    1 prašak za pecivo
•    kokosov šećer za valjanje

Priprema:

Čokoladu otopite na pari. U zdjelu za miksanje stavite rastopljenu čokoladu, dodajte kokosov maslac, kokosov šećer i ekstrakt vanilije, te sve sjedinite. Zatim dodajte chia sjemenke koje ste prethodno natopili u vodi 10 minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte sva brašna, prašak za pecivo i kakao u prahu. Suhe sastojke prebacite u smjesu s čokoladom, te miksajte dok se sve ne sjedini. Rukama oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokosov šećer.

Pecite kuglice 10 minuta u tepsiji na masnom papiru u prethodno ugrijanoj pećnici na temperaturi 180°C.

Prije vađenja kuglica s tepsije pustite neka se prvo ohlade i malo stvrdnu.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads