Villa Vincenat proglašena najboljom wellness kućom u Europi

Da je Hrvatska apsolutni pobjednik u izboru najboljih kuća za odmor u Europi pokazalo se na nedavno završenom izboru Europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA (Best European Holiday Home) u Bruxellesu, na kojem je sudjelovalo 18 zemalja iz cijele Europe, a najboljom wellness kućom proglašena je Vila Vincenat iz Žminja.

Villa Vincenat iz sela Vadediji na Žminjštini ušla je u finale izbora “European Holiday Home Award” u konkurenciji najboljih turističkih apartmana i kuća za odmor u Europi, a na gala večeri u Bruxellesu 14. rujna proglašena je najboljom wellness kućom u Europi.

Vrhunski dizajnirana Villa Vincenat, površine 260 četvornih metara, izgrađena je u potpunom skladu s istarskom tradicijom, ali i s elementima suvremene arhitekture. Svojim oblicima, otvorima i suvremenošću prati prirodu, šumu, sunce, vjetar, nebo, poštujući stariju istarsku arhitekturu i prirodne materijale: drvo i kamen. I prirodni element vode arhitekti su željeli maksimalno uključiti u projekt, stoga je bazen naslonjen na vilu. Podrumski stakleni zid, akvarijsko staklo, ustvari je zid bazena. Taj sofisticirano-inovativni detalj omogućava predivan pogled u bazen iz spa zone smještene u podrumu, a uz to, cilj je bio kroz vodu u podrum preko dana dovesti sunčevu svjetlost. Navečer se zato stvara romantičan ugođaj pomoću izvora svjetlosti: dijelom od mjeseca, a dijelom od svjetala u bazenu.

Vila je izgrađena u potpunom skladu s istarskom tradicijom, ali i s elementima suvremene arhitekture.

Suvremeno i kvalitetno uređena, vila pruža pravi komfor te je u mogućnosti primiti osam osoba. U prizemlju se nalazi prostrani dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom, uz toalet i spavaću sobu s kupaonicom. Na prvom katu velika je galerija iz koje se ulazi u tri spavaće sobe, od kojih je svaka opremljena kupaonicom. U suterenu se nalazi mini wellness sa saunom, kupaonicom, konobom i fitness dvoranom. Uz kuću se nalazi i veliki bazen s vanjskim pool barom s roštiljem, rađenim po uzoru na stari istarski kažun te mala kućica kao spremište za vrtnu opremu i bicikle ze dječje igralište koje se nalazi u ograđenom dvorištu. Na ulazu na parcelu je i nadstrešnica za parking vozila.

“Mir i tišina je novi luksuz u turizmu, a to su neke destinacije i poduzetnici spretno prepoznali i plasirali kao turistički proizvod. Žminj je sjedište istoimene općine u srcu Istre, a podjednaka udaljenost od istarskih gradova na obali njegova je prava prednost za optimalan turistički odmor. Mjesto bogate tradicije, povijesti i sjedište Čakavskog sabora, Žminj je poznat i po svom specifičnom govoru koji je Ministarstvo kulture uvrstilo na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Hrvatske.

Foto: Facebook

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads