Ostvaruj snove i kreni!

Kažu da su znakovi svuda oko nas i da nam se pokazuju na nevjerojatnim mjestima. To može biti stih pjesme koja upravo svira na radiju, rečenica koju čujemo usputno u tramvaju, bilboard reklame koja se obraćaju upravo i direktno nama ili titlovi za vrijeme filma kojeg gledamo. Upravo je titl iz filma, odnosno rečenica koju sam najprije čula, a zatim i pročitala na ekranu, bio moj znak. U tom trenutku postojala sam samo ja, zablokiran TV, scena iz filma i zaleđen titl koji me osupnuo i prikovao mi misli u SADA.

„Ako radiš ono što je već netko drugi postigao, samo živiš u sjeni drugih ljudi.“ Donald Crowhurst

Znam da je suludo pomisliti, a kamoli reći naglas da je vrijeme stalo, ali sigurna sam da Vam se barem jednom u životu desila takva situacija, i da ćete mi povjerovati na riječ. Desi se to kada se najmanje nadaš, ali i kada si najviše spreman primiti poruku koja čeka na tebe već odavna. Čeka na tvoju spremnost da je čuješ, a još važnije da je razumiješ i da vjeruješ da je ona tu samo za tebe!

Znakovita rečenica

Rečenicu koja je probudila moj unutarnji svemir, uzburkala moju nutrinu i pokrenula energiju koja bukti, rasplamsava život i konačno kreira, izrekao je Donald Crowhurst, britanski biznismen i mornar amater dok je planirao svoj misteriozni put oko svijeta na jedrilici/brodu koju je sam izradio i odlučio se na pothvat za kojeg nije imao nimalo iskustva, uz minimalno teoretskog znanja, samo uz duboku volju i vjeru u samoga sebe.

Izjava koja baca u razmišljanje svakoga tko traži svoju svrhu na ovome svijetu glasila je: „Ako radiš ono što je već netko drugi postigao, samo živiš u sjeni drugih ljudi.“

Možete li zamisliti snagu, hrabrost, odlučnost i nepokolebljivost u takvoj izjavi? Možete li osjetiti vjeru u sebe i svoje sposobnosti, one za koje još ne znate da ih imate, one koje još niste ni otkrili dosad? Možete li povjerovati da je vaša svrha upravo to – da budete jedinstveni, posebni, značajni po nečem zbog čega ste došli na ovaj svijet.

U čemu ste bili dobri kao nitko drugi?

Možete li samo za trenutak zastati i prisjetiti se nečeg u čemu ste bili dobri kao nitko drugi, posebni i drugačiji, za čime ste osjećali strast i uzbuđenje, pa makar to bilo skakanje u dalj ili preko kozlića na tjelesnom u osnovnoj školi. Možda je to bila spretnost u lovicama, možda najbrže čitanje riječi u minuti, možda trčite brže od drugih ili svirate ili pjevate, ili slikate. Ili popravljate po kući, ili kuhate, pečete kolače, igrate šah, radite najtočnije Excel tablice, planirate, gradite, njegujete, pomažete, grlite, volite ljude…

Sve ono što ostavlja trag, sve ono što ste učinili samo vi, na svoj način, svojom voljom, svojim stilom, svojim viđenjem konačnog, sve to je TO!

Sve se broji, baš sve, nema nečeg vrjednijeg, nema više ili manje važnog, nema nebitnog. Sve ono što ostavlja trag, sve ono što ste učinili samo vi, prvi prije svih ili drugačije od svih, na svoj način, svojom voljom, svojim stilom, svojim viđenjem konačnog, sve to je TO!

To je ono što vas čini toliko posebnima da vas smatraju unikatom, nezamjenjivima, onima koji ne žive u tuđoj sjeni. Onima koji prihvaćaju odgovornost, koji poštuju slobodu i njene zakone, koji znaju da su ovdje radi veće svrhe od one koju nameću okolina i okruženje od dana rođenja. Oni koji ne bježe od straha, izazova života, ralja koje postavljaju svi oni koji ne shvaćaju, koji još nisu spremni čuti i vidjeti, oni koji još hodaju u snu.

Čekaju te snovi koje trebaš ostvariti!

Ti koji ovo čitaš, i došao si do kraja teksta, ti si spreman i budan! Ti ćeš znati kako je Donaldova rečenica samo poziv da kreneš (ako krenuo do sad nisi). Da kreneš u ostvarenje svoje svrhe, da izađeš iz svoje i svake tuđe sjene!

Ako ne sada, kada?

Izađi na svjetlo!

Čekaju te snovi koje trebaš ostvariti!

Kreni i imati ćeš dobro društvo!

Čekamo na tebe!

 

Potraga za samom sobom – Tko sam ja?

Na putu prema sebi

Izazov čekanja

 

Danijela Lončarić

Danijela je zaljubljenica u život, u ljude, u sve lijepo i dobro, u stalnom nastojanju da se razvija i raste, a da pritom osnažuje sebe i sve oko sebe! Kao ona koja stalno stremi boljem i uspješnijem, kroz svoje izražavanje daje dio sebe svima onima koji poštuju iskrene i čiste životne vrijednosti! Posao, majčinstvo, prijateljstvo, životni ciljevi i prepreke na tom putu samo su djelić onoga što motivirajuće prenosi iz vlastite introspekcije.