10 sjajnih izjava Helen Mirren

Helen Mirren, dobitnica Oscara, omiljena britanska kazališna, filmska i televizijska glumica, rođena je 26. srpnja 1945. kao Ilena Vasiljevna Mironova. Otac joj je bio Rus, a majka Britanka. Britanska verzija njenog pravog imena je ova kojom se koristi, a prezime nije mijenjala niti nakon udaje za američkog redatelja Taylora Hackforda. Charles, princ od Walesa, zbog velikih zasluga za britansku filmsku i kazališnu scenu, učlanio ju je 2003. godine u Red britanske imperije i otada ispred svog imena nosi prefiks Dama.

Dama u pravom smislu te riječi, Helen Mirren i u svom sedmom desetljeću plijeni pozornost blistavošću, odmjerenim stavom, dostojanstvom i urođenom vrckavošću. Poznata je i po svom beskompromisnom stavu koji nerijetko iskazuje, ne libeći se javno komentirati važne teme i tako doprinijeti njihovoj popularizaciji. Pobornica je prava žena na ravnopravnost i angažirana u promicanju ženskih prava.

Jeste li ALFA žen(k)a?

Nikada nije krila svoje godine, koje zaista sjajno nosi!

Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne!

Budite svoje, često poručuje ženama, a ovo su neke od njenih najpoznatijih izjava:

1. Sada, sa svojih 70 godina, ono što bih savjetovala mladima ženama je da češće govore “ODJ.BI”!

2. Još uvijek imam taj neki “ciganski” osjećaj za avanturu. Mislim da u čitavom dosadašnjem životu nisam spavala u istom krevetu više od tri ili četiri mjeseca. Uvijek sadim povrće čije plodove na kraju ne pojedem i cvijeće koje neću vidjeti kako cvjeta. Oduvijek se selim po cijelom svijetu.

3. Cijela ta strka oko odijevanja je luda. Možete potrošiti dolar na jaknu u nekom malom butiku ili second-hand shopu. Ili možete potrošiti tisuću dolara na jaknu u mega-storeu. Ako vidite ove dvije jakne kako zajedno, jedna uz drugu šeću ulicom, vjerojatno ne biste znali koja je gdje kupljena.

4. Žene trebaju prestati biti ljubazne. Ako ikada budem imala djecu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju djevojčicu je riječ: “odj.bi”!

5. Najteže razdoblje u životu su dvadesete. To je takva šteta, jer tada ste najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je također i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. A kada ne znate što će se dogoditi – zastrašujuće je.

6. Ja sam tip osobe “oblači-se-u-second-hand-shopu-ali-otvori-bocu-šampanjca”.

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministica. Možda se odbijaju tako izjasniti, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili je 40 godina unatrag i rekli: “Je li ovo svijet u kojem bi voljela živjeti?”, ona bi sigurno  rekla “NE”.

8. Čudna stvar je ta da vam s vremenom postaje sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vrijeme daje sve manje razloga za to. Kao mladi i lijepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari, predrasuda i strahova.

9. Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne!

10. Cijelog života gledala sam djevojčice od 16 godina kako prodaju ljepotu, zato mislim da je nevjerojatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvode ženama od 60 do 80 godina. To je sjajno!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads