Jogurt dijeta – 3 dana, 4 kilograma

Jogurt dijeta detaljno je opisana u istoimenoj knjizi autorice Ane Luque. Na internetu se nerijetko pojavljuju varijacije te dijete, s brojnim pozitivnim reakcijama onih koji su je isprobali. Kako navode, u svega tri dana ovom se dijetom mogu skinuti i do četiri kilograma. Djelovanje ove dijete temelji se na blagodatima probiotičkih jogurta koji potiču zdravlje crijevne flore. Hrana se zahvaljujući njima brže probavlja, pa se tako iz tijela izlučuju toksini.

Crijevna flora

Kada se hrana temeljito probavi, poboljšava se i zdravlje crijeva te opće zdravlje organizma. Naime, crijevna je flora sastavljena od različitih bakterija koje žive u čovjekovu probavnom traktu i imaju ulogu zaštititi organizam od infekcija. Takvih je bakterija od 400 do 500 vrsta, a većina na organizam utječe pozitivno, dok su ostale potencijalno štetne, osobito kad crijevna flora nije uravnotežena. Do neuravnoteženosti može doći zbog stresa, teže bolesti, uporabe antibiotika i loše prehrane. U takvim se slučajevima preporučuje popiti čak do 2 litre jogurta svakoga dan.

Jogurt dijeta

Provodite li jogurt dijetu, uz jogurt možete jesti svježe voće, ali ne i razno razne zašećerene ili voćne jogurte, koje potpuno trebate izbjegavati. Prema originalnoj verziji  i autorici knjige, Ane Luque, jogurt se ne pije sam, već se uz njega preporučuje konzumacija hrana s dozvoljene liste.


Vegetarijanska verzija Jogurt dijete (3 dana)

Prvi dan

Za doručak pojedite nemasni jogurt s pahuljicama po vlastitoj želji.

Za ručak na maslinovom ulju prodinstajte povrće i pomiješajte ga s rižom. Začinite samo s malo soli i paprom. Za desert pojedite prirodni voćni jogurt (napravite sami tako da pomiješate svježe voće i jogurt u blenderu).

Za večeru prije spavanja pojedite salatu s mrkvom u koju ste umiješali nemasni jogurt.

Drugi dan

Za doručak pojedite salatu od krastavaca začinjenu jogurtom.

Za ručak pojedite odrezak od seitana ili tofua, a kao prilog šampinjone, rajčicu i papriku u koje umiješajte jogurt.

Za večeru pomiješajte šumsko voće s jogurtom.

Treći dan

Za doručak pomiješajte jogurt, svježi kravljisir, jabuku, malo cimeta i sol (po želji).

Ručajte kvinoju ili leću s povrćem, uz salatu od jogurta i krastavaca (možete dodati i senf po želji).

Večerajte 100 grama tjestenine u koju ste dodali nasjeckanu papriku, malo posnog sira jogurt.

Važna napomena: Ovu dijetu ne prakticirajte duže od tri dana jer bi se u tijelu mogao pojaviti manjak vlakana i vitamina.

Vratite se normalnoj, uravnoteženoj prehrani, pa ponovite dijetu nakon nekog 10 – 15 dana.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads