Osmijeh, najljepša krivina na tijelu žene

Smijeh potiče lučenje endorfina, hormona sreće i najljepši je make-up koji žena može imati. Osmijeh djeluje na vašu okolinu, vi blistate iznutra, oči su sjajnije, lice vedrije.

Zdrav i blistav osmijeh nije privilegija, možete si ga priuštiti svaki dan, jer osmijeh je uvijek IN. A kako bi bio što ljepši, važno je čuvati i njegovati zube, paziti čime se hranimo i što činimo za njihov sjaj.

Poznato je da zube i desni uništavaju slatkiši, ali to čine i ostali ugljikohidrati koji se lako pretvaraju u jednostavne šećere i potom stvaraju bakterije u usnoj šupljini. Te bakterije najprije uništavaju desni, a potom i zube. Kako se to ne bi dogodilo, preporuča se smanjen unos ugljikohidrata, i to samo uz glavne obroke, nikako kao međuobroke.

Poznati svjetski stomatolozi savjetuju kako nije preporučljivo prati zube odmah nakon ispijanja slatkih i gaziranih sokova. Zašto? Kada kiselina iz takvih sokova dođe u dodir s pastom za zube i snažnim četkanjem, dolazi do uništavanja zubne cakline. Stoga nakon konzumacije gaziranih pića pojedite nešto ili žvačite gumu za žvakanje kako bi slina očistila usnu šupljinu od kiselina.

Vitamin C drži stanice na okupu, što je vrlo važno za zdrave desni. Ako želite zdrav i lijep osmijeh, ne zaboravite na vitamin C. Možete ga unositi putem hrane ili kao nadomjestak u kapsulama.

Antioksidansi su također dobri za zube i desni. Crni i zeleni čaj bogati su antioksidansima i zaštitit će zdravlje usne šupljine. Uz to, čaj pomaže i pri ublažavanju neugodnog zadaha iz usta jer sprečava nastanak bakterija koje ga uzrokuju. I ostali čajevi sadrže sastojke koji pomažu očuvanju zubi i desni, stoga stomatolozi preporučuju barem jednu šalicu čaja dnevno.

I jabuka je zdrava za zube i desni. Naime, hrskavo voće i povrće poput jabuke i mrkve ima ulogu četkice za zube dok ga žvačete. Takve namirnice posebno se preporučuju pušačima i onima koji piju puno kave. Sastojci u jabukama ne samo da čiste zube, nego im vraćaju i sjaj.

U poljupcu s partnerom ili partnericom vjerojatno uživate zbog nekih drugih razloga, ali dobro je znati da to pomaže i očuvanju blistavog osmijeha. Ljubljenje potiče pojačano izlučivanje sline u usnoj šupljini koja uklanja sve bakterije.

Sve je jasno, čuvajte svoje zube, ljubite se i nabacite širok osmijeh!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads