Isprobajte super recept Ive Savić za najkremastiji veganski puding od bijele čokolade. Ivu možete pronaći na Instagram profilu @culinarypostcards,
Puding od bijele čokolade
Sastojci:
- 480 ml napitka od soje, nezaslađenog
- 70 g kakao maslaca
- 70 g brezinog šećera (povećajte količinu za 20-30g ako volite slađe)
- 6 g tapioka škroba
- 2 g agar agara u prahu
- prstohvat soli
- ½ mahune vanilije ili malo ekstrakta, po želji
Priprema:
Posudice u kojima ćete poslužiti puding namočite vodom i ostavite sa strane.
Dio napitka od soje odlijte u manju posudicu i dodajte mu tapiokin škrob i agar agar. Ostavite sa strane.
U manji lonac stavite šećer, napitak, kakao maslac i sol. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer i kakao maslac ne rastope.
Maknite s vatre pa dodajte onaj odvojeni dio napitka (v. 2), miješajući žustro s pjenjačom.
Vratite lonac na laganu vatru i kuhajte puding, miješajući. Nakon što zakuha, kuhajte ga još 2 minute.
Izlijte puding u posudice, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, pa premjestite u frižider da se potpuno ohladi i stisne.
Poslužite uz bobičasto voće.
Fotografija: Iva Savić@culinarypostcards