Mislili ste da ste isprobali sve najfinije slastice s bundevom? Drago nam je što vas možemo razuvjeriti! Iz naše jesenske kuhinje stiže pravo iznenađenje koje može poslužiti i kao zdrav doručak, ali i kao desert i to onaj koji smijemo pojesti bez grižnje savjesti.
Chia sjemenke, javorov sirup, whey proteini, pire od bundeve i začini za medenjake posložili su se u savršenu čašu punu bjelančevina i neodoljivih jesenskih okusa.
Želite li svoje najdraže oduševiti doručkom ili zdravijom poslasticom nakon ručka, upravo ste pronašli svoj najjači adut ove sezone!
Proteinski chia puding – s bundevom
Sastojci:
– za puding
- 80 g chia sjemenki
- 50 g javorovog sirupa
- 30 g whey proteina, okus vanilija
- 150 g pirea od bundeve
- 200 g proteinskog jogurta od vanilije
- 200 g kefira
- 1 žličica začina za medenjake
– za kremu
- 30 g javorovog sirupa
- 30 g whey proteina, okus vanilija
- 400 g proteinskog jogurta od vanilije
- 2 žlice mlijeka

Priprema:
Bundevu pecite u pećnici na 180 °C oko 25 minuta ili je kuhajte na pari oko 15 minuta. Zatim je štapnim mikserom izmiksajte u glatki pire.
Sve sastojke za puding pomiješajte pjenjačom i ostavite u hladnjaku barem sat vremena da se stegnu.
Sastojke za kremu izradite pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.
U čašice za posluživanje naizmjenično slažite sloj pudinga i sloj kreme, sve do vrha.
Za kraj pospite malo začina za medenjake za dodatnu aromu.
Bundeva – kraljica jeseni prepuna hranjivih tvari
















