Proteinski chia puding – s bundevom

Mislili ste da ste isprobali sve najfinije slastice s bundevom? Drago nam je što vas možemo razuvjeriti! Iz naše jesenske kuhinje stiže pravo iznenađenje koje može poslužiti i kao zdrav doručak, ali i kao desert i to onaj koji smijemo pojesti bez grižnje savjesti.

Chia sjemenke, javorov sirup, whey proteini, pire od bundeve i začini za medenjake posložili su se u savršenu čašu punu bjelančevina i neodoljivih jesenskih okusa.

Želite li svoje najdraže oduševiti doručkom ili zdravijom poslasticom nakon ručka, upravo ste pronašli svoj najjači adut ove sezone!

Proteinski chia puding – s bundevom

Sastojci:

– za puding

  • 80 g chia sjemenki
  • 50 g javorovog sirupa
  • 30 g whey proteina, okus vanilija
  • 150 g pirea od bundeve
  • 200 g proteinskog jogurta od vanilije
  • 200 g kefira
  • 1 žličica začina za medenjake

– za kremu

  • 30 g javorovog sirupa
  • 30 g whey proteina, okus vanilija
  • 400 g proteinskog jogurta od vanilije
  • 2 žlice mlijeka


Priprema:

Bundevu pecite u pećnici na 180 °C oko 25 minuta ili je kuhajte na pari oko 15 minuta. Zatim je štapnim mikserom izmiksajte u glatki pire.

Sve sastojke za puding pomiješajte pjenjačom i ostavite u hladnjaku barem sat vremena da se stegnu.

Sastojke za kremu izradite pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.

U čašice za posluživanje naizmjenično slažite sloj pudinga i sloj kreme, sve do vrha.

Za kraj pospite malo začina za medenjake za dodatnu aromu.

Bundeva – kraljica jeseni prepuna hranjivih tvari

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.