Chia cups za dražesna točkasta jutra

Svestrana kuharica, stilistica i organizatorica Tajnih večera Filipa Sorko nedavno je lansirala svoju liniju šalica pod nazivom Chia cups. Riječ je o preslatkim točkastim keramičkim šalicama iz kojih je pravi gušt popiti kavu ili čaj. Ručkice šalica pozlaćene su listerom koji u sebi sadrži postotak pravog zlata, izrađuju se u malim kolekcijama i pazi se na svaki detalj. Chia šalice su pakirane i omotane u ručno točkani papir, s pripadajućom karticom i porukom.

Svaka je šalica unikatna i potpuno drugačija, različite veličine, malo ili više iskrivljena, s gušćim ili rjeđim točkicama, s većom ili manjom ručkicom itd., jednostavno je nemoguće ponoviti istu. Šalice prođu najmanje 6 puta kroz Filipine ruke, oblikuju se, bruse, točkaju, glaziraju, nanosi se zlato, pa 3 puta idu u peć. Filipi je važno da svatko tko u ruci bude držao njezinu Chia šalicu može biti siguran da je jedini na svijetu koji ima takvu, unikat, poput malog umjetničkog djela, napravljenu s puno ljubavi i pažnje.

Posuđe i kuhanje idu zajedno

Filipu Sorko poznata je po sudjelovanju u kulinarskom showu Tri, dva, jedan – kuhaj! gdje je sa sestričnom odnijela pobjedu u trećoj sezoni emisije, zatim je pokrenula projekt Tajnih večera, pa je izrada posuđa bio logičan potez nakon svih avantura u kuhinji.

Zašto chia cups? Jer svojim crnim točkicama na bijeloj pozadini podsjećaju na chia sjemenke.

“Kada bih mogla, ja bih i kuhala, bila bih modna dizajnerica, štrikala i heklala, izrađivala keramiku, uređivala i stilizirala interijere i još svašta, svašta. Tako vam je to kada ste kreativni i kada mislite da bi sve to mogli sami napraviti. Tako sam došla i na ideju izraditi sama svoje šalice. Zapazila sam da su društvene mreže u zadnje vrijeme preplavljene predivnim ručno rađenim posuđem te sam i sama poželjela nešto unikatno i posebno. Pomislila da bi i ja mogla tako nešto probati napraviti, a u prilog mi je išlo to i što mi je dečko akademski kipar koji se kuži u keramiku,“ objašnjava Filipa.

I tako je sve krenulo. Prvih šest šalica napravio je njezin dečko, fotografije su objavili na Instagramu, a kako su postigli neočekivanu količinu lajkova odlučili su se na pravu proizvodnju. Ideja je napraviti tanjure i zdjelice koje bi se posluživale na njezinim Tajnim večerama.

Filipine chia cups možete kupiti isključivo putem njezinog Instagram profila.

 

Foto: Instagram

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads