Prvo, pa žensko!

Drage i dragi moji!
Evo već vas i dragima zovem, a nismo se još ni upoznali. Ali upravo je to moj moto – priđi svakome s dobrom namjerom, jer čuda se kriju u upoznavanju ljudi. Od nekih puno naučite, neki vas dignu do neba, neki vas ponekad i zakopaju, ali kako drugačije živjeti, kako drugačije biti bogat? Da, bogatstvo za mene nije novac, već, osim moje djece i obitelji, to su prijateljstva – neka koja traju čitav život, neka malo utihnu pa se opet rasplamsaju, a neka i završe. A ako i završe, nema veze – bila su dobra dok su trajala.
Hodajući, šetajući, a ponekad i trčeći kroz dosadašnji život imala sam sreću upoznati i prijateljevati s iznimno zanimljivim i nesvakidašnjim ljudima, odnosno ženama, među kojima su neke i prave heroine našeg vremena. Ako ste pomislili da ću sad započeti sagu o nekoj poznatoj ženi, grdno se varate.

Odlučila sam ono što već dugo namjeravam: pisati o velikim ženama.

Zapravo, kada bih u frizerskom salonu (najčešće jedino tamo) listala razne magazine i osim poznatih lica gledala slike i čitala imena totalno neznanih ljudi, često sam se pitala tko su ti ljudi, zbog čega čitamo o njima i gledamo njihove fotografije u svakom broju baš svakih ženskih novina? Je li se i vama dogodilo da čitate kako je na nekoj izložbi, koncertu, primanju kamera uhvatila gomilu kojekakvih faca koje nitko ne poznaje, ali eto oni su tu – sveprisutni? I što su napravili da bi dospjeli u tiražne magazine – nitko nema pojma!
Upravo zato odlučila sam ono što već dugo namjeravam: pisati o velikim ženama. Ženama kojima se iskreno divim u njihovom nastojanju da iz loše podijeljenih karata u svom životu uspiju ne samo igru dovesti do kraja, već i pokazati “royale flash” toj prefriganoj djeliteljici karata – sudbini.
O ženama koje nijedan novinar nikada nije vidio, niti za njih čuo, čiju priču mnogi ne znaju, ali posebne su po onom što je danas svakome od nas najpotrebnije – nadahnuću! Njihove priče mogu nas, ne samo nadahnuti da budemo bolji, da izdržimo kada je najteže, već i da volimo svoj život unatoč svim preprekama na koje nailazimo.

Bernanda Filipović

Žene stijene

Dobro je da sad nemam one godine i ovu pamet. Život bi mi bio totalno dosadan...

WordPress Ads