Kako sam i zašto definitivno odustala od botoxa?

Genetika nam je ponekad naklonjena, ponekad baš i nije. Po pitanju bora, vrlo smo često preslika svojih roditelja, odnosno majki. E, tu sam imala sreće, jer moja majka i u 75. godini ima lice na kojoj bi joj pozavidjele i upola mlađe gospođe. Prirodno, bez pretjeranog trackanja i mackanja. Za taj sam dio bila zadužena ja.

Mogućnosti je svakoga dana sve više, ali ideja o botoxu jednostavno mi nije sjedala. Sad znam i zašto.

Konci, šprice, ampulice…

No, stanovite godine donose i stanovite probleme. Donji dio lica vremenom se opušta u tzv. Floki izgled, facu tužnog psa s obješenom kožom i spuštenim licem. Paralelno s tim svojim sve očitijim Flokijem, odlazim na razno razne prezentacije razno raznih čudotvornih krema, uređaja, postupaka… Konci, šprice, ampulice, krvne plazme…čudesa.

Nemali broj izlazaka s prijateljicama posvećen je analizi tko je od poznatih nam žena što radio? Kod koga se primjećuje, kod koga ne, tko je pretjerao, a tko je bio umjeren? I, naravno, neizostavnom pitanju „Kaj ćemo mi?“ Čak su se i za zajedničke rođendanske poklone počele provlačiti razno-razne estetske želje i poklon bonovi uglednih zagrebačkih ljepotnih salona. A moj Floki izraz za to vrijeme ima svojih boljih i onih lošijih dana, Ali, ne mrda. Tu je, postojan i kako vrijeme odmiče, sve postojaniji.

Bombardirani smo sa svih strana novim formulama, sada već uobičajenih i udomaćenih, botox tretmana. Mogućnosti je svakoga dana sve više, ali ideja o botoxu jednostavno mi nije sjedala. Sad znam i zašto.

Aktivacija mišića lica

Bila je potrebna jedna kava s mojom Marijom K. (imam, naime i Mariju P.) da se između svih ostalih tema dotaknemo i famoznog face study. I pitanja „Kaj ćemo mi?“ I kaže Marija kako bi rado ponovila tretman na kojem je već nekada prije bila i koji joj je vratio vjeru u vječnu mladost. Zezam se. Nije riječ o vječnoj, ali o mladosti je. Tretman elektrostimulacije mišića lica kojim im se vraća ona njihova, primarna funkcija, a na koju su vremenom zaboravili. A posljedica tog njihovog nerada je opušteno lice koje nezaustavljivo nastavlja svoju silaznu putanju. Ideja mi se odmah svidjela, jer zvuči tako logično i jednostavno.

Kao prava horoskopska Djevica bacila sam se na istraživanje i čitanje svih informacija o famoznom Teenliftingu, kako se, naime, zove ova metoda.

Tretman je to na koje mnoge ugledne zagrebačke gospođe odlaze godinama, a svoju mudru odluku prenose i na kćeri, kada zađu u one neke osjetljive “peri”, “meno” i “post” godine pauze. Da, to su one gospođe za koje, kad ih vidimo, kažemo kako predivno stare. Gospođe koje su zadržale svoje lice i koje, unatoč godinama, odišu svježinom. I za razliku od mnogih, pa čak i upola mlađih, mogu sve impresije koje zažele iskazati – licem. I ne moraju, kao ostale blazirane gospođe i gospođice, gestikulirati rukama jer im se neki ukočeni dijelovi lica ne žele pomaknuti.


Aktiviraj, ne plastificiraj

Skratit ću priču i reći da sam se kao prava horoskopska Djevica (ok, spašava me podznak, znam!) bacila na istraživanje i čitanje svih informacija o famoznom Teenliftingu, kako se, naime, zove ova metoda. Patentirala ju je dr. dr. Sanja Malbaša Gošović koja sa svojim timom na zagrebačkoj Knežiji ozbiljno radi na održavanju istine (a ne mita!) o ljepoti Zagrepčanki.

Naravno da nije ostalo samo na proučavanju na internetu dostupnih informacija. Dogovorila sam termin i nakon otprilike 20 minutnog upoznavanja s postupkom i načinom na koji djeluje, zaronila u čudesan svijet elektrostimulacije i odradila svoj prvi tretman. I nakon njega ostala zapanjena razlikom u odnosu na tonus lica prilikom dolaska. Moje lice prije i lice poslije – dva lica!

Nakon nekoliko odrađenih tretmana potpuno mi je jasan motto Teenlifting centra, koji, usput rečeno, ima franšize i u drugim nam susjednim državama. Dakle, motto je: “Aktiviraj, ne plastificiraj.” 

A moja generalna impresija nakon ovih nekoliko tretmana je da sam nakon njih sama sebi ljepša bez šminke. A sve znamo što to znači!  Treba li tražiti više?!

Usput sam aktivirala i Mariju K., pa se sada na tjednoj bazi update-amo o brzim i stvarno iznenađujuće vidljivim promjenama na licu. I tako je svaki pokušaj ulaska botoxa u moj život neslavno propao, a ja donijela čvrstu odluku da je moj lifting – Teenlifting.

P.S. Znate li ono predivno lice Josipe Lisac? Almire Osmanović? Nine Violić? (Teenlifting…psssst!)

Branka Panić

"Oni koji me sreću, misle da ja to putujem. A ne putujem ja. To beskraj po meni hoda." / M.M.A.