Grčka salata s bademima

Ova grčka salata s bademima sve je što volimo: osvježavajuća, bogata teksturom i puna iznenađenja. Slana feta, sočne masline i slatke grožđice savršeno se slažu s tostiranim bademima i citrusnim dressingom od naranče. Tjestenina daje dodatnu dozu sitosti, pa je ovo jelo idealno i kao lagani ručak i kao prilog za ljetna druženja. Jednostavna je za pripremu, a dovoljno posebna da ostavi dojam. Ohladite je prije posluživanja i pustite da se okusi prožmu.

Vjerujte nam – tražit će se porcija više!

Grčka salata s bademima

Sastojci:

  • 100 g badema
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g grožđica
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 150 g orzo tjestenine
  • 50 g kalamata maslina
  • 1 mladi luk
  • 70 g feta sira
  • 1 žličica korice naranče
  • 50 ml soka naranče
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica soli
  • prstohvat papra


Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite i isperite, a malo vode od kuhanja sačuvajte.

Bademe kratko tostirajte na tavi, pa ih nasjeckajte.

U posudici pomiješajte maslinovo ulje, koricu i sok naranče, protisnuti češnjak, ocat, sol i papar te malo vode koju ste prethodno sačuvali od kuhanja tjestenine.

Potom dobivenim dressingom prelijte tjesteninu te dodajte bademe, nasjeckane masline, razmrvljeni feta sir, mladi luk i grožđice.

Ostavite u hladnjaku 30 minuta da tjestenina upije dressing i poslužite.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.