Ova grčka salata s bademima sve je što volimo: osvježavajuća, bogata teksturom i puna iznenađenja. Slana feta, sočne masline i slatke grožđice savršeno se slažu s tostiranim bademima i citrusnim dressingom od naranče. Tjestenina daje dodatnu dozu sitosti, pa je ovo jelo idealno i kao lagani ručak i kao prilog za ljetna druženja. Jednostavna je za pripremu, a dovoljno posebna da ostavi dojam. Ohladite je prije posluživanja i pustite da se okusi prožmu.
Vjerujte nam – tražit će se porcija više!
Grčka salata s bademima
Sastojci:
- 100 g badema
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g grožđica
- 2 žlice jabučnog octa
- 150 g orzo tjestenine
- 50 g kalamata maslina
- 1 mladi luk
- 70 g feta sira
- 1 žličica korice naranče
- 50 ml soka naranče
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica soli
- prstohvat papra

Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite i isperite, a malo vode od kuhanja sačuvajte.
Bademe kratko tostirajte na tavi, pa ih nasjeckajte.
U posudici pomiješajte maslinovo ulje, koricu i sok naranče, protisnuti češnjak, ocat, sol i papar te malo vode koju ste prethodno sačuvali od kuhanja tjestenine.
Potom dobivenim dressingom prelijte tjesteninu te dodajte bademe, nasjeckane masline, razmrvljeni feta sir, mladi luk i grožđice.
Ostavite u hladnjaku 30 minuta da tjestenina upije dressing i poslužite.















