Brza salata s batatom

Ponekad nam savršeno paše comfort food, a ponekad nam organizam traži lagane i hranjive obroke koji imaju dobru nutritivnu vrijednost i lako se probavljaju. Brzina pripreme obroka još je jedna vrlina kojoj težimo, pa smo danas s vama odlučili podijeliti ovaj sjajan recept za brzu salatu s batatom, paprikom i crnom lećom.


BRZA SALATA S BATATOM

Sastojci (za 2 osobe):

50 g crne leće – beluga

250 g batata (bijelog ili narančastog)

150 g crvene svježe paprike

50 g rikole

1 zreli avokado

ekstra djevičansko maslinovo ulje

malo limunovog soka

1 žličica crvene paprike u prahu

pola žličice garam masala začina u prahu

sol i papar

lanene sjemenke


Priprema:

  1. Kuhajte leću s malo lovorovog lista u slanoj vodi. Kad je leća gotova izvadite lovorov list.
  2. Ogulite i narežite batat na kockice, začinite ga maslinovim uljem, soli i začinima u prahu – crvenom paprikom i garam masalom. Zagrijte veću tavu na koju ćete potom dodati maslinovo ulje i batat. Pecite 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
  3. Papriku narežite na ploškice i pecite na maslinovom ulju, a kad paprika malo otpusti posolite je i popaprite. Pecite je dok se ne zažari.
  4. Rikolu operite i osušite.
  5. Pri kraju pripreme svih namirnica možete napraviti kremasti dressing s avokadom, limunom, maslinovim uljem i soli. Pomoću vilice istisnite avokado i dodajte navedene sastojke.
  6. Servirajte salatu tako da prvo stavite rikolu, na nju stavite malo soli i maslinovog ulja potom slažite ostale sastojke – leću, batat, papriku, dressing od avokada i lanene sjemenke. Na kraju možete dodati još malo maslinovog ulja ako želite.

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Janja Benić.

 


Foto: Janja Benić

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads