Tapioka puding odličan je desert kojeg možete jesti i za doručak. Tapioka perlice su neutralanog okusa i lako probavljive jer ne sadrže gluten, pa tako od njih možete pripremiti ukusan i zdrav puding s raznim dodacima. Za one dane kada želite drugačiji i poseban doručak ili desert koji možete prilagoditi apsolutno svakome, tapioka je idealno rješenje! Kremasti puding odličan je s raznim preljevima, a u ovom današnjem receptu to su borovnice i limun!
Tapioka puding s borovnicama
Sastojci:
Za puding:
- 60 g tapioka perlica
- 650 ml napitka od badema
- 60 g šećera
- prstohvat soli
- 1 žličica arome vanilije
- korica i sok ½ limuna
Za džem:
- 200g borovnica
- 3 žlice šećera
- 1 žličica soka limuna
- 1 žličica arome vanilije
Priprema:
Tapioku stavite u bademovo mlijeko i pustite da odstoji 30 minuta.
Za to vrijeme sve sastojke za džem stavite u lonac i kuhajte 10-ak minuta, pa prebacite u posude za serviranje.
U tapioku dodajte ostale sastojke za puding i kuhajte dok se ne zgusne, oko 15 minuta.
Prelijte puding preko džema i poslužite uz svježe borovnice.
Tapioka se u kulinarstvu najčešće koristi za pripremu pudinga jer u kontaktu s toplom vodom ili mlijekom postaje želatinasta. A s obzirom da je bez ukusa i mirisa u nju se mogu dodavati razne arome, jaja, mlijeko, vrhnje,..