Tapioka puding s borovnicama (bez glutena)

Tapioka puding odličan je desert kojeg možete jesti i za doručak. Tapioka perlice su neutralanog okusa i lako probavljive jer ne sadrže gluten, pa tako od njih možete pripremiti ukusan i zdrav puding s raznim dodacima. Za one dane kada želite drugačiji i poseban doručak ili desert koji možete prilagoditi apsolutno svakome, tapioka je idealno rješenje! Kremasti puding odličan je s raznim preljevima, a u ovom današnjem receptu to su borovnice i limun!


Tapioka puding s borovnicama

Sastojci:

Za puding:

  • 60 g tapioka perlica
  • 650 ml napitka od badema
  • 60 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica arome vanilije
  • korica i sok ½ limuna

Za džem:


Priprema:

Tapioku stavite u bademovo mlijeko i pustite da odstoji 30 minuta.

Za to vrijeme sve sastojke za džem stavite u lonac i kuhajte 10-ak minuta, pa prebacite u posude za serviranje.

U tapioku dodajte ostale sastojke za puding i kuhajte dok se ne zgusne, oko 15 minuta.

Prelijte puding preko džema i poslužite uz svježe borovnice.

Tapioka se u kulinarstvu najčešće koristi za pripremu pudinga jer u kontaktu s toplom vodom ili mlijekom postaje želatinasta. A s obzirom da je bez ukusa i mirisa u nju se mogu dodavati razne arome, jaja, mlijeko, vrhnje,..

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads