Energetska perspektiva debljine i prekomjernog jedenja

Danas je gotovo uobičajeno biti opsjednut težinom ili negativno razgovarati o svojoj težini ili težini drugih ljudi. Iako je sjajno usredotočiti se na zdravlje i dobrobit tijela, definitivno je opsesivna priroda gubitka tjelesne težine ta koja izuzetno prevladava u društvu koje naglašava uvjerenje “Vi niste dovoljno dobri”, a koje se neprestano širi iz naših usta.

Voljeti svoje tijelo i znati da ste dovoljno dobri točno onakvi kakvi jeste definitivno je 100% ultimativni lijek za sve probleme s prekomjernim kilogramima. Želite li izgubiti težinu, prvo morate početi s tim i isto tako istraživati ​​duhovnu i energetsku perspektivu.

Ako  vam je teško voljeti svoje tijelo onakvo kakvo ono jest, možda će vam aktivnosti poput meditacije pomoći da stupite u kontakt s onom sjajnom, beskonačnom strujom energije koja živi u svima nama.


Energetska perspektiva debljine

Masnoća je energija, pa ako ste spremili energiju u određeno područje svog tijela, to bi mogao biti znak da se događa nešto dublje. Naša tijela nisu namijenjena prejedanju ili žudnji za stvarima koje nam štete. Naša tijela nisu dizajnirana da žude za puno šećera ili za neprirodnom ili hranom opterećenoj toksinima, umjetnim bojama, konzervansima i sl. No, ako se to dogodi, to je znak kako postoji veća neravnoteža. Ova neravnoteža najvjerojatnije je na dubljoj emocionalnoj ili energetskoj razini koju bi možda bilo teško otkriti bez svijesti o sebi.

Mast sadrži energiju. U drevnim ritualima manifestacije, različita ulja su korištena kao način zadržavanja namjera i manifestacije stvari. To je zato što masnoća ima sposobnost zadržavanja stvari i pohranjivanja misli i ideja.

Kada se mast nakuplja u tijelu, to može ukazivati ​​na zadržavanje nekih stvari ili na strah od puštanja. Masnoća također izuzetno štiti. Stoga nakupljanje masnoća također može ukazivati ​​na potrebu da se zaštitite ili sakrijete od svijeta. Debljina također može biti dio svrhe.

Neki od najvećih iscjelitelja na svijetu potpuno su zdravi, ali nose ono što društvo smatra “viškom” težine. Tko će reći što je višak, a što nije? Ne možemo uzeti pristup „jedna veličina za sve” kada se radi o našem tijelu ili zdravlju. Sve što možemo učiniti jest slijediti ono što osjećamo da je najbolja i najzdravija odluka za nas.

To je stvarno putovanje prema zdravlju i dobrobiti tijela, a sve to moramo razumjeti s duhovne, energetske i emotivne točke gledišta. Moramo biti voljni putovati dublje i razumjeti energiju ili osjećaj koji stoji iza toga. Kako bi se dogodio istinski wellness, mora se usvojiti pristup um – tijelo – duh. Sve ostalo je nepotpuno i istinsko iscjeljivanje se ne može dogoditi.

Hoćemo li jednoga dana svi živjeti u svijetu kada ćemo se u razdoblju  pojave bolesti prvo zapitati – što mi tijelo pokušava pokazati ili čemu me pokušava naučiti?

To je izuzetno moćno pitanje koje treba si svakako postaviti. Pomoći će vam da osvijestite energetski poremećaj koji uzrokuje izbacivanje tijela iz ravnoteže.Učite kako voljeti svoje tijelo

Tijelo je iznenađujuće, nevjerojatno, strašno stvorenje. Čak i u ovom trenutku tijelo prolazi kroz milijune sitnih procesa i dovršava milijune sićušnih zadataka kako bi bili živi i osjećali se dobro. Svaka stanica u tijelu je tu da nam služi. Stoga, volite li svaku stanicu svoga tijela, možete učiniti čuda za svoje zdravlje i dobrobit.

Kada je riječ o debljini, svako tijelo je drukčije i svako tijelo ima savršenu količinu masti koje je potrebno ispuniti. Neki ljudi su prirodno jači i to je u redu. Neki su vrlo tanki i to je također u redu. Jednostavno radi se o tome da treba dopustiti tijelu da ima težinu koju treba.

Kada je život u potpunosti uravnotežen, težina se prebacuje na optimalnu razinu. Ne na razinu koju određuje društveno ili opsesivno gledište, već razinu težine najbolju za svaku određenu osobu.

Zato mnogi teško padaju ispod određenog broja na brojčanoj skali vage. Neke su osobe jednostavno predodređene da nose veću težinu od ostalih i to je u redu, sve dok postoji ravnoteža i sklad. 

 


Ulazak u usklađivanje

Biti usklađen znači uistinu voljeti svoje tijelo iznutra prema van. Kada osjetite istinsku suštinu i energiju svoga tijela, nećete se moći ponovo povrjeđivati. Tijelo je hram i osjetit ćete to na najdubljoj razini. U ovoj fazi mnogi najčešće usvajaju vegetarijansku prehranu i počinju jesti organsku hranu, hranu energetski dobru i usklađenu s osobom koja je konzumira. Ne postoji dijeta koja bi odgovarala svim ljudima. Umjesto toga, morate se obratiti svome tijelu i ustanoviti koja hrana je najbolja za njega. 

Jedite s ljubavlju

Ne postoji “zločesta” ili „pogrešna“ hrana. Postoji samo usklađena i neusklađena hrana. Ne trebate procjenjivati koju hranu bi trebali jesti jer je jedu neke druge osobe. Samo trebate slijediti ono što vam najbolje odgovara i što osjećate da je ispravno za vaše tijelo. Kada se volite i kada ste usklađeni sa sobom na emocionalnoj i duhovnoj razini, to vam omogućuje da jedete hranu savršenu za vas i vaše tijelo.

Također vam omogućuje da jedete kada ste istinski gladni i da prestanete tada kada osjećate sitost. Ne morate jesti samo zato što je vrijeme ručka, a ujutro ne morate samo jesti žitarice jer je to hrana za doručak. Sve što trebate učiniti je slušati svoje tijelo i jesti hranu od koje se osjećate dobro, živahno i radosno.

Bez obzira na količinu kalorija, kada jedete pravu hranu pripremljenu s ljubavlju i kada je jedete s ljubavlju, a ne s krivnjom ili idejom da je to “loša” hrana, ona će vas zauzvrat hraniti i zaštititi.Voljeti sebe uvijek je odgovor

Voljeti sebe odgovor je na svaki problem. Iako nema ništa loše u želji da se osjećate dobro i izgubite na težini, može vam pomoći zauzmete li duhovni ili energetski pristup kako biste doista izliječili svoje tijelo iznutra prema van.

Ako  vam je teško voljeti svoje tijelo onakvo kakvo ono jest, možda će vam aktivnosti poput meditacije pomoći da stupite u kontakt s onom sjajnom, beskonačnom strujom energije koja živi u svima nama. A kada je osjetite – jednostavno ju je nemoguće ne voljeti.

Kada volite sebe, iznutra i izvana, ostatak se uistinu brine za sebe. Kada se volite svim srcem i jedete hranu usklađena sa samima sobom, nikada više nećete morati ići na dijetu.

Neka vaša prehrana bude bogata vlaknima

dr. Meri Bura: Hrana je moj prijatelj

To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.