Dr. Meri Bura: Moje drago i dobro tijelo

Biti dobar prema tijelu znači biti svjestan higijene tijela iznutra i izvana. Higijena tijela iznutra znači opskrbiti tijelo zdravom hranom i redovito provoditi detoksikaciju ili post. Ako jedemo zdravo i ako smo svjesni nužnosti redovite detoksikacije ili posta, održat ćemo crijevni imunološki sustav netaknutim. A zdravlje crijeva je kamen temeljac našeg zdravlja.

Higijena izvana uključuje „pametno“ svakodnevno čišćenje uz redovite tretmane i masaže. Ako znamo što radimo, zadržati ćemo kožnu barijeru netaknutom i zdravom. Pametno čišćenje pretpostavlja da smo informirani i educirani o proizvodima i pravilima o čišćenju tijela, sluznica, zuba.

Trebamo znanje, higijenu i zdravu hranu kako bismo zaštitili svoje tijelo.


Važnost higijene

Što smo ovaj put učinili pogrešno da je došlo do epidemije koronavirusa? Povijest epidemioloških podataka pokazuje da higijena (ili bolje reći – nehigijena) igra važnu ulogu. Jesmo li usredotočeni na mentalnu higijenu i meditaciju više nego na fizičku higijenu i wellness tretmane? Danas doživljavamo puno mentalnog stresa, ali u konačnici, naše se tijelo suočava s posljedicama.

Ne mogu se sjetiti da nas u školama više uče i podsjećaju na higijenu tijela. Osim površnih savjeta o vježbanju koje može biti i štetno za mnoge kronične bolesti. Ipak, higijena i opuštanje tijela potrebnije nam je više nego ikad. Moramo opustiti svoje tijelo kako bismo opustili svoj um. Prvo tijelo, a onda um. Tijelo je ključno. Mens Sana in Corpore Sano.


Čisto tijelo

Naša su tijela puna toksina, truleži, fermentacije, parazita, teških metala, nutritivno prazne hrane, genetski modificirane hrane, buke… Našim tijelima nedostaje vode, sunca, vitamina, minerala, ukusnih obroka u prijateljskom ambijentu, glazbe, svježeg zraka… Više nego ikad prije, wellness za tijelo preduvjet je zdravlja. Moramo očistiti i moramo opustiti svoje tijelo. A očistiti i opustiti tijelo znači prati se što više i češće i što detaljnije.

Moramo redovito odmarati nakon svakog napora, u ambijentu koji opušta mišiće, zglobove, oči.

Čisto tijelo preduvjet je za regeneraciju cijelog organizma. Npr. zubi se peru nakon svakog obroka, a nakon pranja se čiste zubnom svilom i interdentalnim četkicama te na kraju mlazom vode (zubni tuš) u kojoj je po mogućnosti nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, kadulje ili metvice.
No, ne moramo biti sterilni da bi bismo bili zdravi. To ne znači da ne smijemo boraviti na zemlji, biti u prirodi, biti prljavi. Samo se moramo stalno, redovito i detaljno prati, redovito i promptno odmarati, uživati u dodirima i pokretima (kroz masažu, seks, vježbanje). To je body wellness. A body wellness naša je zaštita od virusa, bakterija, parazita, bolesti, mentalne slabosti.

Trebamo znanje, higijenu i zdravu hranu kako bismo zaštitili svoje tijelo.

Znanje ne znači samo posjedovanje informacija, već i prihvaćanje i korištenje informacija. U pravom trenutku, u pravoj količini. Dakle, znate li kako najbolje iskoristiti higijenu i zdravu hranu kako biste ojačali svoj imunitet i spriječili bilo kakve infekcije?

Preporuke

Odbacite svaki teret – očistite svoj dom i bacite sve što ne koristite.

Pustite u svoj stan svježi zrak.

Svako jutro završite tuširanje hladnom vodom, započnite s nogama i idite prema gornjem dijelu tijela.

Izaberite jedan dan u tjednu i postite. Ujutro pijte toplu vodu s malo limuna i biljne čajeve. Za ručak jedite krem juhu od povrća (bez dodanih mliječnih proizvoda). A za večeru pojedite bistru povrtnu juhu (dijabetičari se trebaju savjetovati s liječnikom!).

U poslijepodnevnim satima pijte čaj od peršina.

Redovito uzimajte omega 3 ulje i vitamin C, a po potrebi cink i L-lizin ako već imate virusnu infekciju, istovremeno kontrolirajući razinu vitamina D.

Dodajte proizvode koji alkaliziraju tijelo.

Barem jednom tjedno napravite alkalnu kupku s Epsom soli i esencijalnim uljima.

Radite svakodnevno nježno istezanje vrata i kukova uz svjesno duboko disanje.

Napravite prirodni dezinfekcijski sprej: 50 ml vode, 5 ml alkohola, 30 kapi esencijalnog ulja ravensare ili čajevca

 I posljednje, ali ne najmanje bitno, smanjite upotrebu interneta.

Ključ je – imunitet

Naše zdravlje počinje kod kuće. Učinite ono što je moguće. Započnite sada. Jednostavno – učinite to. Imunitet je ključ. Nijedan virus se ne može natjecati s netaknutim i zdravim imunološkim sustavom. Međutim, ako vaše tijelo nije dovoljno snažno i osjećate bilo kakvu bol u svom tijelu, kandidat ste za bilo kakvu infekciju ili bolest.

Pomoć i rješenje: usredotočite se na svoje tijelo. Usredotočite se na higijenu. Usredotočite se na zdravu hranu. Ne radi se o invazivnim medicinskim postupcima, bolnicama, injekcijama ili boli – govorim o ugodnom i zdravom načinu prevencije. Od sada pazimo na wellness tijela. Naše tijelo treba wellness kako bi u nam u um donijelo smirenost. Okružite se ili potražite one koji će vas u tome podržati. Jer, to nije luksuz nego sušta potreba: masaža, sauna, seks, ležanje u lijepom okolišu, spavanje, kupanje, ležanje u kadi, peeling tijela, maske, blato, kreme, dobra glazba, tišina, kvalitetan razgovor, briga o sebi…

PUT DO ZDRAVLJA

Zadovoljstvo je put.

Tijelo je ključ.

Emocije su korijen.

Svakome je potrebna podrška okoline.

~

Dr. Meri Bura: Pravila detoksikacije

dr. Meri Bura: Hrana je moj prijatelj

dr. Meri Bura: Kako pronaći motivaciju?

Detox + recept za čišćenje crijeva

Detoksikacija – pomozite tijelu na pametan način

5 savjeta za detoks limfnog sustava

Dr. Alejandro Junger: CLEAN – program za detoksikaciju organizma

Meri Bura, dr.med

Doktorica sam koja se bavi prirodnim načinima liječenja i koja je svoju štitnjaču izliječila na prirodan način, vratila svoje zdravlje i svoj život u svoje ruke. www.mulier.hr