3 napitka za reguliranje hormona, pijte ih svaki dan

Tema uravnoteženog hormonskog zdravlja s godinama postaje sve aktualnija. Dolaze na red skupi lijekovi i beskrajne konzultacije s ginekologom. Pokušajte na vrijeme spriječiti potrebu za lijekovima koji reguliraju hormonske promjene do kojih dolazi vremenom! Ovo su tri prirodna recepta koja stabiliziraju lučenje hormona.

Topla voda s limunom

Topla voda s limunom doprinosi smanjivanju težine, uklanja toksine iz organizma, poboljšava imunitet, stanje kože i probavu. Razlog tome je što limun utječe na hormon sitosti – leptin. Ukoliko leptin nije u ravnoteži, tijelo počinje stvarati masne naslage. Limun pomaže izbjegavanje dehidracije i poboljšava probavu.

Recept je vrlo jednostavan: iscijedite sok od pola limuna u čašu tople vode i ispijte odjednom. Jutro će vam bolje početi uz ovaj napitak.
~

Čaj od listova maline

Listovi maline od davnina se koriste za jačanje mišića maternice. Znanstvena istraživanja potvrdila su kako ova biljka blagotvorno utječe na rad hormona. Žene koje piju ovaj čaj tijekom trudnoće, nemaju teškoća prilikom porođaja.

Recept je također jednostavan: prelijte jednu jušnu žlicu listova maline (mogu se koristiti i osušeni) s 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Ovaj čaj nemojte piti prije spavanja, pijte ga tijekom dana.
~

Zlatno mlijeko

Zlatno mlijeko poboljšava imunitet i dovodi u ravnotežu razinu hormona u organizmu. Ovaj napitak zagrijava, osvježava i umiruje. Sastojci čine korisnu kombinaciju za reguliranje hormona i općenito blagotvorno utječe na organizam. Ayurveda smatra kurkumu aktivnim začinom, koji poboljšava cirkulaciju i metabolizam estrogena.

RECEPT

Korak 1 – Pasta od kurkume

Sastojci:

  • 1/4 šalice praha kurkume
  • 1/2 žličice mljevenog papra
  • 1/2 šalice vode

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi za kuhanje i dobro promiješajte. Uključite vatru na srednju jačinu i miješajte neprestano dok smjesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo, pa ne napuštajte štednjak. Pustite da se smjesa ohladi, a zatim je držite u maloj staklenci u frižideru.

Korak 2 – Zlatno mlijeko

Sastojci:

  • 1 šalica mlijeka po izboru
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 1/4 do pola žličice paste od kurkume
  • med (opcija)
Priprema:
Kombinirajte sve sastojke, osim meda, u loncu za kuhanje. Uključite vatru na srednju jakost. Dok grijete obavezno neprestano miješajte i ne dozvolite da prokuha. Dodajte meda po želji.
~
~
Preporučujemo da jutro započnete toplom vodom s limunom, čaj od maline pijete tijekom dana, a prije spavanja počastite se toplim zlatnim mlijekom.
~
Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.