Težnja za savršenstvom na svim poljima će vas – dokrajčiti

Ne morate biti svakome sve. Ne mora uvijek na vašem licu biti razvučen osmijeh od uha do uha, osobito ne kada prolazite unutarnje krize. Ne može i ne mora svaki dan izgledati kao dan iz bajke. U životu se nekada uspinjete, a nekada padate. Nekada vam sve ide od ruke, a nekada zbilja nemate sreće. Budite prije svega ono što jeste. Pokažite kako se osjećate, a onda ćete vidjeti kako se stvari slažu same od sebe.

Bitka za savršenstvom u svakom pogledu će vas samo dokrajčiti. Nemojte čekati da se sve okolnosti poslože kako biste krenuli naprijed. Ono što sada imate i ono što jeste dovoljno je da započnete novu avanturu. Dovoljno je da otkrijete u ovom danu prilike koje nikada prije nisu bile i koje se nikada neće ponoviti. Dovoljno da shvatite kako ljubav koju danas možete nekome pokloniti nije za čekanje dok i ta druga strana ne pokaže svoje namjere prema vama.

Savršenstvo ne znači da je sve oko vas savršeno dobro, već da se vi osjećate spremnima sve oko sebe učiniti boljim, počevši od sebe.

Svaki dan – nova lekcija

Savršenstvo ne znači da je sve oko vas savršeno dobro, već da se vi osjećate spremnima sve oko sebe učiniti boljim, počevši od sebe. Nemojte se vraćati na mjesta na kojima ste bili povrijeđeni. To su bila mjesta vaših lekcija. Nemojte se vraćati na iskustva koja ste nadrasli. Svaki dan je nova letvica koju treba preskočiti. Činite ono što vas ispunjava i vidjet ćete kako se savršenstvo nalazi upravo u tim malim stvarima.

Savršenstvo znači ne podcijeniti sebe. Savršenstvo znači izvuči od današnjeg dana ono najbolje iz njega, dati ono najbolje od sebe bez uspoređivanja s drugima.

Uživajte u malim stvarima i vidjet ćete kako vaše unutarnje biće raste, kako postajete svjesniji dara života, prilika u odnosima, ljepote u svijetu oko sebe. Sve okolnosti i sve prilike oko vas, bile one dobre ili loše tu su na vašem životnom putu da rastete, jer savršenstvo je u konačnici put, a ne cilj.

Autor: Mario Žuvela

Neovisne, jake, vrhunske žene

Snažne žene u svoj svojoj veličini

Što odlikuje žene sa stavom i samopouzdanjem?

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.