Promjene koje vas oslobađaju stresa i problema

Čega biste se sve odrekli, kada bi vam netko ponudio da bacite sve svoje izvore muke u neku magičnu kantu za smeće? Ključ borbe protiv stresa nije poraditi više na situaciji koja vam donosi nelagodu, već spremnost da se radi – manje!

Pojedine stvari koje radite u životu samo otežavaju situaciju. Kada pribjegavate takvom ponašanju, vi zapravo dolijevate ulje na vatru. U situacijama kada vas pritišću brige, olakšajte si tako što ćete kod sebe promijeniti ovih deset stvari…

10 promjena da izbjegnete problem i zadržite osmijeh

1. Riješite se potrebe da udovoljavate drugima.

2. Prestanite se pravdati.

3. Nemojte se osjećati kao da na sve morate momentalno reagirati, neke stvari mogu i pričekati.

4. Dopustite sebi da budete nedostupni za druge, kada za tim osjetite potrebu. U redu je da nekada odbijete poziv na druženje.

5. Prestanite vjerovati da vam je potrebna baš ta jedna stvar koju nemate da biste bili sretniji i uspješni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da ona vlada vašim uspjehom i neuspjehom. Uvijek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolirajte svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas vidjeti onakve kakvi zaista jeste, a da im se ne morate dokazivati. Ti su jedini pravi!

7. Prestanite pokušavati biti prihvaćeni od strane svih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da vi prihvatite tu činjenicu.

8. Zapamtite da vi ne morate znati svaki detalj. Život zna i on ponekad funkcionira na misteriozan način.

9. Odbacite ideju da morate biti savršeni. Pogreške se događaju svima. U redu je da netko bude svjedok vaše ludosti.

10. Ne izazivajte sebi dodatni stres time što ćete smatrati sebe odgovornim za sve ljude u vašem okruženju. Vjerujte da će im pomoći milostiva univerzalna sila ljubavi i pravde koja je ista za sviju. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno, ali kada to počne izazivati stres, vrijeme je da pustite situaciju da teče vlastitim tokom.

Kada klonete pod teretom stresa, odbacite nešto tog tereta i dobit ćete novi polet!

 

Snaga promjene

Ne donosi nam Nova godina promjene, donosimo ih sami

Jesen je idealno vrijeme za (ne)male promjene

Strah od promjene teži je od same promjene

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.