Odbacite ove dvije stvari i živite zadovoljnije

Što prije odustanete od želja koje ne mogu postati vaša realnost prije ćete pronaći svoj mir. Nemoj se dati zavaravati jer postoje stvari koje su izvan naše realnosti zbog nekih vanjskih i unutarnjih utjecaja. Uzalud je trošiti život na nešto za što bi na kraju shvatili da je samo bila nemoguća misija.

Nemojte ići ispod, ali niti iznad svojih granica. jer ćete si život pretvoriti u vječnu muku. Pronađite svoju mjeru.

Ni ispod ni iznad svojih granica

Odbacite stvari koje ste nadrasli. Odbacite čežnje koje vas vraćaju u začarani krug istih osjećaja koji vam ne trebaju, stvari nakon kojih se osjećate istrošeno i jadno jer ste svjesni da možete i zaslužujete bolje. Odbacite zadovoljavanje minimumom jer ćete se na koncu priupitati zašto su vaši talenti ostali nerealizirani, a vaše sposobnosti zapostavljene. Odbacite lažne prilike koje baš nigdje ne vode jer ćete zaglaviti u svijetu u kojem ne želite živjeti.

Nemojte ići ispod, ali niti iznad svojih granica jer ćete svoj život pretvoriti u vječnu muku. Pronađite svoju mjeru. Otkrijte svoj glas, prepoznajte ono što vas ispunjava, a dio je vašeg svakodnevnog svijeta. Ne trebate ići na kraj svijeta da bi doživjeli prosvjetljenje, osjetili ispunjenje. Dovoljno je upoznati sebe, ne samo onu već otkrivenu stranu, svima poznatu, već i onu skrivenu od koje sami bježite. I kada je otkrijete, osvijestite je sami sebi.

Važno i nevažno

Živimo u svijetu bezbroj nevažnih stvari. Zaskače nas svakog dana mnoštvo nebitnih ljudi, nudi nam se svaki dan hrpa nebitnih događaja i sve se to bori za mrvice pažnje u našem životu, želi nam oteti vrijeme, energiju i hraniti se njome. A naš život je ograničen. Živimo u svijetu kojeg smo nadrasli, a opet živimo ispod njegovih granica. Oslobodimo se svega nepotrebnog i prepoznajmo ono što što u našem životu čini razliku. Samo tako ćemo doći do ispunjenoga života.

 

Samoća je ponekad borba za unutarnji mir

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.