Kako se nositi sa stvarima koje ne možemo promijeniti

Lažu oni koji vas mame praznim riječima i zasipaju površnim definicijama o sreći, a iza njih se nalazi samo prazna priča. Treba se naučiti nositi sa stvarima koje nisu pod našom kontrolom, a njih ima gdje god se okrenemo. Treba naučiti ići naprijed i onda kada se čini kako prema tamo nema puta. Treba naučiti ne razmišljati o prošlosti i onda kada je jako prisutna i kada stvara osjećaj grižnje savjesti, bespomoćnosti i promašenosti.

Naučite se nositi sa stvarima koje ne možete promijeniti, to je mudrost života. Ne možete glavom kroz zid. Zid će ostati, ali vas više neće biti. Ne pomažu mudre izreke kako živjeti svoj život unaprijed niti ti ljudi koji se nazivaju učiteljima mogu pomoći u tome. Ne trebaju vam stotine seminara s motivacijskim porukama kako biste mislili pozitivno jer će stvari koji su izvan vaše kontrole i dalje ostati izvan vaše kontrole, što god vi mislili.
*


Izvan kontrole

Naučite na vrijeme prepoznati stvari koje nisu pod vašom kontrolom. Tako ćete izbjeći tisuće razočarenja, tisuće lažnih nada koje zapravo i nisu nade nego samo zablude koju su vam odmah na početku trebale biti jasne. Samo stanite sa strane i promatrajte svoj život, promatrajte svoje želje i očekivanja, shvatite kako vaše viđenje svijeta nije taj svijet. Razmisli o svojim sposobnostima i mogućnostima. Prepoznajte razliku između snova i stvarnosti. Na koncu sve to prihvatite.

Treba vremena kako biste se suočili s realnošću. Treba doći do tih bolnih točaka u sebi i prijeći preko njih. Zabadanjem glave u pijesak nećete daleko doći. Kada se naučite nositi sa stvarima koje ne možete promijeniti, vidjet ćete da svaki dan može biti lijep. Otkrit ćete toliko blagoslova u svijetu oko sebe da ćete se početi pitati zašto ste toliko negativnosti skupili u sebi. Ako se pitate kako se nositi sa stvarima koje ne možete promijeniti, samo to odlučite i već ste pola posla učinili. Nastavite ići tim putem i gledajte kako vam se život mijenja. Nabolje.

 

Autor: Mario Žuvela

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.