Prirodni imunomodulatori protiv alergija

Imunomodulatori su tvari koji utječu na imunitet, a vjeruje se kako pomoću njih možemo bitno utjecati na duljinu, težinu i ishod mnogih stanja i bolesti. U borbi protiv sezonskih i drugih alergija, svakako je bitno ojačati imunitet na prirodan način, bez nepovoljnih utjecaja na druge aspekte našeg zdravlja. U nastavku donosimo pet snažnih imunomodulatora pomoću kojih vam alergeni više neće stvarati probleme.

Aloe vera poznata je ljekovita biljka širokog raspona primjene. Sadrži niz vitamina, aminokiselina, enzima i biostimulatora.


Snažni prirodni imunomodulatori za još snažniji imunitet

ARABINOKSILAN

Prema mišljenjima mnogih znanstvenika, najučinkovitiji prirodni imunomodulator je arabinoksilan. Spoj je to koji se prirodno nalazi u stanicama biljaka, žitarica i nekih gljiva. Arabinoksilan je glavna djelatna tvar jednog od najpopularnijih dodataka za jačanje imuniteta u kojem uz pomoć ostalih prirodnih sastojaka, sinergijski djeluje kao potentno sredstvo za podršku dobrom stanju organizma. Prema mnogim je istraživanjima dokazano koristan za podizanje imuniteta i problema s alergijama.

ASTRAGALUS

Biljka astragalus snažan je adaptogen poznat po svojim imunomodulirajućim svojstvima koja su i dalje predmet mnogih istraživanja. U tradicionalnoj kineskoj farmakopeji korijen astragalusa preko 2000 godina glavna je pomoć za različita stanja. Među njima su i alergije. Pronaći ga možete u obliku organske tinkture.

REISHI GLJIVA

Reishi gljiva (lat. Ganoderma lucidum) prava je riznica prirodnih beta-glukana. Bioaktivni su to spojevi za koje se općenito može reći da pojačavaju prvu „liniju obrane“ organizma. A i sami su poznati kao imunomodulatori. Uz njih, Reishi gljive sadrže arabinoksilan i druge vrijedne mikronutrijente koji na prirodan način osnažuju imunitet. Reishi gljiva je jestiva, no najčešće se uzima u obliku kapsula ili tinkture.


CRNI KIM

Osim što je prirodni imunomodulator, svojim antihistaminskim djelovanjem ublažava sve simptome alergije. Dobro ga je uzimati preventivno, ali pomaže i u akutnoj fazi. Olakšava disanje, te svojim protuupalnim djelovanjem sprječava bakterijske infekcije koje nastaju kao posljedica alergija. Uzima se u obliku ulja ili sjemenki kao začin i kod inhalacije. Za one kojima nikako ne odgovara njegov okus, tu je „najbezbolnije“ rješenje u obliku kapsula.

ALOE VERA

Aloe vera poznata je ljekovita biljka širokog raspona primjene. Sadrži niz vitamina, aminokiselina, enzima i biostimulatora (antrakinona i mukopolisaharida). Gel i sok dobiven iz organske aloe vere koristiti se mogu za primjenu iznutra i izvana. Mnogi je koriste u prirodnoj kozmetici. No, za osnaživanje organizma i borbu protiv alergija predlažemo da je ubacite u različite osnažavajuće napitke.


Zeleni aloe vera napitak za boostanje imuniteta

Osvježite se ovim zelenim aloe vera napitkom prepunim vitamina C i antioksidansa!

*

Sastojci:

  • 1 šalica svježeg špinata
  • 1 ½ šalica napitka od badema
  • 1 ½ šalica narezanih komadića kivija, ananasa i manga
  • 2 žlice Lily of the Desert Aloe Vera soka
  • ½ čajna žličica naribanog đumbira
  • ½ limuna (sok)
Priprema:
*
Ogulite i narežite kivi, ananas i mango u manje komadiće.
*
Ogulite i naribajte đumbir.

Pomiješajte nasjeckano voće, đumbir i špinat u blenderu.

Dodajte sok od polovice limuna, napitak od badema i Aloa vera sok i sve skupa izmiksajte.

*

Lily of the Desert

*


To nisam ja – to je moja Štinjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.