Zelena magma je “zelena kraljica” zdravlja

Zelena magma je dehidrirani sok mladog lišća organski uzgojenog ječma. Dr. Yoshihide Hagiwara nakon više od 200 proučenih biljnih vrsta, otkrio je kako „izdanci ječma sadrže jednu od najmoćnijih kombinacija hranjivih sastojaka koje možemo pronaći u prirodi i koja osigurava ravnotežu našem organizmu“. Iz tog razloga patentirao je formulu koja oduševljava svojim pozitivnim učinkom već više od 20 godina. Od milja zvanu “Zelenu kraljicu” prepoznali su mnogi savjetnici za zdravu prehranu i redovito je uključuju u vlastite zelene rituale.

“Bazi mojih svakodnevnih zelenih gušta dodatno pridonosi svakodnevno konzumiranje Zelene magme kao glavnog pomoćnika pri aktiviranju uspavanog organizma…”, Zvjezdana Pavlović, bio&bio savjetnica

Savršena formula

Koji su to korisni hranjivi sastojci koji čine savršenu formulu Zelene magme i zašto je uključiti u svoju prehranu?

Zelena magma vrhunski je izvor proteina jer osigurava aminokiseline u proporcijama koje se smatraju idealnima za ljude. Također je bogat izvor esencijalnih hranjivih tvari i enzima.

Istraživači sa Sveučilišta California u Davisu i Sveučilišta George Washington otkrili su kako sok od ječmene trave sadrži snažne antioksidanse beta-karoten, vitamin C, lutonarin i saponarin, vitamin E te enzim superoksid dismutaza. Pokazalo se da svaka od ovih važnih fitokemikalija sprječava oksidaciju uzrokovanu štetnim slobodnim radikalima.

Sok od ječma sadrži obilje klorofila, a Zelena magma dobiva se posebnim postupkom kojim su očuvani svi vrijedni nutritivni sastojci, uključujući klorofil. Zeleno povrće bogato klorofilom odavno se koristi u obnovi zdravlja i graditelja krvi. Pretpostavlja se kako sposobnost klorofila da podrži proizvodnju crvenih krvnih zrnaca dolazi iz sličnosti kemijske strukture klorofila i hemoglobina.

Znanstvenici su također otkrili kako je klorofil snažan, ali nježan detoksifikator. Sukladno tome, Zelena magma kao  jedan od najbogatijih, prirodnih izvora klorofila prvi je izbor za dobro čišćenje organizma.

Zahvaljujući klorofilu koji potiče aerobne bakterije koje vole kisik i pomažu u održavanju zdravog probavnog sustava, Zelena magma može pomoći našem tijelu u slučaju probavnih smetnji.

Visoka kiselost tijela može uzrokovati povećanje težine, alergije, loš zadah, kronični umor, prerano starenje, slab imunitet i povećane količine štetnih slobodnih radikala. Zelena magma poznati je alkalizator koji pomaže u vraćanju kiselinsko-alkalne ravnoteže tijela.

Sastojci Zelene magme poznati su kao osnaživači organizma i po svom pozitivnom učinku na imunitet. Mnogi ovu sinergiju snažnih sastojaka u formuli Zelene magme koriste u borbi protiv različitih alergija.

 „Za mentalni i fizički detoks popijem napitak bogat klorofilom, od chlorella algi ili Zelene magme i napravim vježbe disanja i meditaciju.“, Milorad Zuber, bio&bio savjetnik.

 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.