Štetna hrana koja pogoduje razvoju bolesti i skraćuje život

Većina je hrane nekada bila korisna za zdravlje. Ali astronomski porast bolesti, zajedno s ljudskom intervencijom na polju genetskih zapisa nekih od tih namirnica, nameću nužnost iznimnog opreza prilikom njene konzumacije.
Neki sastojci nisu onakvi kakvi su nekoć bili. A ponekad su i skriveni. Neće vam baš svaka namirnica koju kupite u trgovini zdravom hranom pomoći kad govorimo o zdravlju. No, ne svodi se sve samo na izbjegavanje brze hrane i masnih obroka.
~
Suočavate li se s nekim zdravstvenim problemom, najlakše ćete si pomoći smanjite li konzumaciju određene vrste hrane.
~


MLIJEČNI PROIZVODI

Mnogim se ljudima čini da ne bi mogli živjeti bez mliječnih proizvoda. Bilo u obliku mlijeka u kavi, jutarnjeg jogurta, sira u svim njegovim slasnim oblicima, praha bjelančevina u smoothieju, maslaca na prepečencu, kefira s granolom, mlijeka u žitnim pahuljicama i slično.
~
Ali, mliječni proizvodi život mogu uistinu pretvoriti u izazov. Oni preopterećuju jetru, sprječavaju eliminaciju otrova iz tijela na djelotvoran način i izlažu gušteraču stresu, što izaziva pojačanu otpornost inzulina.
Svima koji su osjeljivi na njih, mliječni proizvodi izazivaju problem nedostatne apsorpcije hranjivih tvari. Odnosno, izazivaju probleme s apsorpcijom hranjivih tvari u crijevima, jer u njima vlada upala.
~
Kod mnogih ljudi izazivaju  i alergijske reakcije na podražaje u okolišu, kao što su prašina i pelud.
Nadalje, mliječni proizvodi hrane patogene – krivce za mnogobrojne bolesti.
~
Imate li bilo koji od sljedećih zdravstvenih stanja ili simptoma, ne bi bilo loše da razmislite o smanjenom unosu mliječnih proizvoda. Pa čak i o tome da ih posve izbacite iz prehrane, kako biste se pobrinuli za svoje zdravlje.
~

Zdravstvena stanja

Izbjegavajte mliječne proizvode dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih zdravstvenih stanja:
~
– Celijakija, Crohnova bolest, kolitis, sindrom iritabilnog kolona, divertikulis, bilo koja druga vrsta upalne bolesti crijeva
– Kronični sinusitis, apneja u snu, Epstein-Barrov virus (EBV) / mononukleoza, Hashimotova bolest, Gravesova bolest,
– Kronične upale uha, prehlada, bolesti jetre, masna jetra, giht, intersticijski cistitis, akne
– Infekcije mokraćnih puteva, gljivične infekcije, ekcem, psorijaza, sezonske alergije, lajmska bolest
– Sindrom kroničnog umora, fibromialgija, reumatoidni artritis, lupus
– Humani papilloma virus (HPV), Raynaudov sindrom, dijabetes, hipoglikemija, polipi, kvržice, osteoporoza,
– Bakterijska upala pluća, lezije na mozgu, sindrom policističnih jajnika, endometrioza, propusnost crijeva
– Infekcija bakterijom H.pylori, sve autoimune bolesti i poremećaji, 
– Žučni kamenac, bolesti žućnog mjehura, psorijatični artritis.
~

Simptomi

Isključite iz prehrane mliječne proizvode dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih simptoma:
– Konstipacija, upale, hipotireoza, hipertireoza, grčevi u želucu, vrtoglavica, stanje koje je preteča masne jetre, snižene funkcije jetre
– Umor, srčane palpitacije, simptomi menopauze, trnci, utrnulost, loša cirkulacija, upala žućnog mjehura, želuca, tankog crijeva i/ili kolona
– Ispadanje kose, postnazalni drip, žudnja za slatkim, visoka razina kandide, osjetljivost na hranu, valunzi
– Bolovi u tijelu, osjetljivost zglobova, suzenje očiju, suhoća očiju, mutne oči, mušice u očima, zvonjenje ili zujanje u ušima, začepljene uši
– Emocionalno prejedanje, hormonska neravnoteža, žgaravica, mentalna maglica, proljev, histaminske reakcije, nadimanje, kongestija
– Poteškoće s gutanjem, urtikarija, probavne tegobe, povećanje tjelesne težine, predmenstrualni sindrom
~

JAJA

Često možemo čuti da su jaja savršena hrana.
Konzumacija jaja ukorijenjena je u našu kulturu, jer su još od davnina bila glavni izvor hrane. No, problem je u tome što bolesti današnjice nisu postojale u prošlosti.
~
Jaja nam više ne čine dobro.  Sada djeluju protiv nas, hraneći virusnu eksploziju, posebice onih virusa koji pridonose autoimunim bolestima i raku.
To vrijedi i za jaja kokoši koje žive slobodno na farmi i hrane se prirodnom hranom.
~
Mnogi se ljudi dobro osjećaju kad jedu jaja. Ako nemate nikakvih simptoma ili neko zdravstveno stanje, jaja su izvrsna za vaše tijelo. Također i ako su jedini izvor hrane koji vam je dostupan. Obavezno ih nastavite jesti, ali neka budu iz slobodnog uzgoja.
~
No, imate li zdravstveni problem, najbolje je da napravite stanku s jajima barem dok vam se stanje ne popravi. U suprotnom će vam upravo jaja proces oporavka pretvoriti u još veći izazov.
~

Zdravstvena stanja

Izbjegavajte jaja dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih zdravstvenih stanja:
~
– Rak dojke, rak reproduktivnih organa, Alzheimerova bolest, demencija, tumor na mozgu, rak mozga
– Sindrom policističnih jajnika, miomi, Epstein-Barrov virus (EBV) / mononukleoza
– Čvorovi na štitnoj žlijezdi, Hashimotova bolest i drugi poremećaji funkcije štitne žlijezde, sve autoimune bolesti i poremećaji
– Upalne bolesti crijeva, akne, iscrpljenost nadbubrežnih žlijezda, migrene, hormonska neravnoteža, Raynaudov sindrom, insomnija, depresija, tjeskoba, depersonalizacija
– Žučni kamenac, bolesti žučnog mjehura, lajmska bolest, bolest jetre, endometrijoza, inersticijski cistitis, psorijatični artritis, sindrom karpalnog tunela
– Upale mokraćnih puteva, vrtoglavica, bakterijska vaginoza, vaginalni streptokok, gljivične infekcije, tendonitis, humani papilloma virus (HPV)
– Propusnost crijeva, adenom
~

Simptomi

Izbjegavajte jaja dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih simptoma:
– Srčane palpitacije, mentalna maglica, problemi s pamćenjem, ciste, kongestija, prekomjerna razina kandide
– Bolovi u tijelu, spazmi, trzanje, edem, osjetljivost na hranu, problemi s tjelesnom težinom, hipotireoza, hipertireoza
– Žarenje rodnice, vaginalni iscjedak, vaginalni svrbež, ispadanje kose, konstipacija, valunzi, smanjeni libido, simptomi menopauze, predmenstrualni sindrom
~

KUKURUZ

Kukuruz je uvelike sudjelovao u našem opstanku kao vrste. Više od 2000 godina kukuruz je ljudima pomogao ne samo da prežive, on nam je pomogao da napredujemo.
Upravo smo, dobrim dijelom zahvaljujući kukuruzu, dospjeli tu gdje jesmo. Nekada je bio hranjiv, ljekovit i jačao nas je.
Zatim je uništen GMO inženjeringom.
~
Budući da je DNK kukuruza promijenjen, sada ima sposobnost hraniti sve bolesti te biti gorivo najrazličitijim patogenima koji pridonose epidemiji kroničnih bolesti koja je zahvatila naše društvo.
~
Pokušavate li se oporaviti od nekog zdravstvenog  problema, nemojte jesti kukuruz barem dok se ne oporavite. A kad se budete bolje osjećali, jedite ekološki uzgojen kukuruz i po mogućnosti neku autohtonu vrstu. Iako,  nažalost, nema jamstva da ni ona nije onečišćena GMO-om. Pokušajte jesti ograničene količine kukuruza.

Zdravstvena stanja

Izbjegavajte kukuruz dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih zdravstvenih stanja:
~
– Sve vrste raka, sve autoimune bolesti i poremećaji
– Multipla skleroza, amiotrofična lateralna skleroza (ALS), Addisonova bolest, Cushingov sindrom, Sjogrenov sindrom, lupus, sindrom kroničnog umora, Epstein-Barrov virus (EBV) /mononukleoza
– Kolitis, sindrom iritabilnog kolona, Crohnova bolest, lajmska bolest, vrtoglavica, neurološka astma (nepoznato stanje), bakterijske infekcije, akne
– Alergije, lezije na mozgu, prekomjerna razina kandide, snižene funkcije imunosnog sustava
~

Simptomi

Izbjegavajte kukuruz dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih simptoma:
~
– Čirevi (uključujući peptične čireve), svi neurološki simptomi (uključijući trnce, utrnulost, spazme, trzanje, bolove u živcima i napetost u grudnom košu)
– Nadimanje, grčevi u abdomenu, osjetljivost na hranu, proljev, upale
~

PŠENICA

Pšenica je također u skupini namirnica koje su se tijekom povijesti promijenile. Hrana koja je nekada bila glavni izvor za preživljavanje, od 1950- ih je godina promijenjena ljudskom rukom.
~
Posebno su na nju utjecali najnoviji eksperimenti koji su je pretvorili u hranu s upalnim djelovanjem jer hrani patogene u tijelu.
~
Problem nije samo u glutenu. Pšenica sadrži i druge tvari koje su hrana patogena, a koje, nadalje, izazivaju najrazličitije simptome.
~
Jedete li pšenicu i pritom se osjećate dobro, velika je vjerojatnost da se u vašem tijelu nisu prikrili različiti virusi (a ponekad i bakterije) koji uznemiravaju tijelo i uzrokuju bolesti.
~
Imate li zdravstvenih problema, izbjegavajte pšenicu sve dok vam se stanje ne poboljša. Zatim je možete ponovno uključiti u prehranu, ali pažljivo, da biste mogli nadzirati kako utječe na vas.

Zdravstvena stanja

Izbjegavajte pšenicu dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih zdravstvenih stanja:
~
– Crohnova bolest, kolitis, celijakija, sindrom iritabilnog kolona, infekcija bakterijom H. pylori, svi drugi problemi s crijevima
– Gastroezofagealni refluks, apneja u snu, kronični sinusitis, intersticijski cistitis, infekcije mokraćnih puteva
– Gljivične infekcije, depresija, tjeskoba, bronhitis, propustnost crijeva
~

Simptomi

Izbjegavajte pšenicu dok vam se stanje ne popravi patite li od bilo kojeg od sljedećih simptoma:
~
– Začepljene uši, velike količine sluzi (u ušima, nosu, grlu i stolici)
– Nadimanje, gastritis, umor, mučnina, slabost, osjećaj beznadnosti, refluks želučane kiseline
– Naticanje, svrbež kože, tegobe sa zglobovima, mentalna maglica, napetost u grudnom košu, osjetljivost na hranu, glavobolje, kemijska osjetljivost, histaminske reakcije
– Kašalj, kongestija,upale, urtikarija, valunzi, izloženost plijesni, upala grla
~

REPIČINO ULJE

Repičino je ulje naizgled bezopasno ulje koje se neprimjetno uvuklo u naš život. Iako sve više postajemo svjesni opasnosti koje sa sobom nosi ova vrsta ulja, paralelno se odvija kampanja koja ovo ulje promiče zbog njegova navodnog snažnog ljekovitog djelovanja.
~
Repica je postala glavna namirnica u restoranima i uglavnom se koristi kao zdrava zamjena za nezdravu mast te kao nemasna alternativa maslinovom ulju.
Ali ironija se krije u skrivenim negativnim stranama ovog ulja.
~
Nemojte da vas privuku tvrdnje da je ovo ulje zdravo. Bez obzira na dragocjene komponente koje sadrži u sebi, one negativne strane ipak su važnije.
~
Repičino ulje snažno razara imunosni sustav, narušavajući njegove funkcije, kao i funkcije unutarnjih organa i crijeva.
Repičino ulje ne samo da hrani patogene, nego i izjeda sluznice tijela – od želučane sluznice do sluznica crijeva te stjenki vena, arterija, srca, bubrega, mokraćnog mjehura, mokraćovoda i ako ste žena, stijenke reproduktivnih organa.

Zdravstvena stanja

Izbjegavajte repičino ulje patite li od bilo kojeg od sljedećih zdravstvenih stanja:
~
– Sve vrste crijevnih tegoba i poremećaja (uključujući gastroezofagealni refluks, pankreatitis, masnu jetru, Crohnovu bolest, kolitis i sindrom iritabilnog kolona)
– Sve vrste neuroloških problema (uključujući Parkinsonovu bolest, multiplasklerozu, sindrom kroničnog umora, psorijatični artritis, fibromialgiju i reumatoidni artritis)
– Lajmska bolest, tjeskoba, depresija, bolesti štitne žlijezde, moždana kap, tranzitorna ishemijska ataka, amiotrofična lateralna skleroza (ALS)
– Sindom policističnih jajnika, endometrioza, lupus, postularna ortostatska tahikardija, Raynaudov sindrom, adenom
~

Simptomi

Izbjegavajte repičino ulje patite li od bilo kojeg od sljedećih simptoma:
~
–  Ispadanje kose, hipertireoza, hipotireoza
– Bolovi u živcima, čirevi,grčevi u crijevima, konstipacija, proljev, kronično meke stolice, sluz u stolici, refliks želučane kiseline
– Hormonska neravnoteža, svi neurološki simptomi (uključujući trnce, utrnulost, spazme, trzanje, bolove u živcima te napetost u grudnom košu)
– Trigeminalna neuralgija, oštećenje mijelinske ovojnice
~

PRIRODNE AROME

Ovi skriveni otrovi napadaju našu hranu pod krinkom bezopasnih aditiva.
Ono što je etiketirano kao prirodna aroma (prirodan okus trešnje, prirodan okus voća, prirodan okus čokolade, prirodan okus vanilije i slično…) zapravo je monosodium glutamat – neurotoksin koji se akumulira u mozgu te razara neurone i glijalne stanice.
Monosodium glutamat nevjerojatno je štetan za središnji živčani sustav i u stanju je nanijeti veliku štetu kvaliteti života.
~
No, svejedno je postao trend kao takozvana prirodna aroma koja se dodaje i u najčišće ekološke proizvode te u ljekovite čajeve i dodatke prehrani.
~
Želite li izbjeći bolest, pozorno čitajte deklaracije na hrani. Pročitate li “prirodno” i “aroma” , vratite proizvod na policu. Ali, ne morate se bojati ekstrakta vanilije ako je točno tako naveden na deklaraciji.

Zdravstvena stanja

Izbjegavajte prirodne arome patite li od bilo kojeg od sljedećih zdravstvenih stanja:
~
– Autizam, poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD)
– Migrene, Alzheimerova bolest, demencija, Parkinsonova bolest, tjeskoba, depresija, sve druge neurološke bolesti
Hashimotova bolest i druge bolesti štitne žlijezde, insomnija, moždana kap, amitrofična lateralna skleroza (ALS)
– Tranzitorna ishemijska ataka, išijas, makularna degeneracija, lajmska bolest
~

Simptomi

Izbjegavajte prirodne arome patite li od bilo kojeg od sljedećih simptoma:
~
– Nedostatak fokusa i koncentracije, problemi s pamćenjem, glavobolje, umor, bolovi u tijelu
– Bolovi u vilici, zubobolja, zvonjenje u ušima, sindrom nemirnih nogu, trnci i utrnulost, bolovi u leđima, grčenje mišića, grčevi u nogama, smrznuto rame, Bellova pareza
– Nadimanje, ispadanje kose, teškoće s disanjem, teškoće s gutanjem, krutost tijela, napetost u grudnom košu
– Gubitak pamćenja, mentalna maglica, bolovi u glavi, napadi, napetost mišića, neuralgije
Hipotireoza, hipertireoza, upala živca, problemi s fokusiranjem, poteškoće s spavanjem
~
Izvor: Anthony William, Hrana koja mijenja život
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads