Čudesna moć strukturirane vode

Voda čini u prosjeku 70-80 % našeg tijela. No, jeste li znali da smo po molekularnom broju čak 99% voda? Voda ima jednu od najvažnijih funkcija u tijelu i da bismo funkcionirali optimalno, moramo je unositi dovoljno. Obično se savjetuje popiti bar 8 čaša vode dnevno.
No, našim stanicama ne treba ‘obična’ voda koja danas prevladava u našim životima i koju većina nas pije, već voda kakva je u prirodi.
To je voda koja se nalazi u potocima, rijekama i izvorima, u voću i povrću i u našim stanicama. Radi se o strukturiranoj vodi s molekularnom strukturom H3O2 koja se od obične vode razlikuje po mnogim vrlo važnim stvarima.

Za razliku od H2O vode koja nema naboja, strukturirana voda ima električni naboj i u nama proizvodi i skladišti energiju.


Strukturirana voda

O strukturiranog vodi priča se već više od 100 godina. Među najvećim poznavateljima bio je Viktor Schauberger. Prvi je put dokumentirana u laboratoriju dr. Geralda Pollacka kroz više od 30 godina eksperimenata. Poznata je još i kao gel voda, tekuća kristalna voda, lagana voda, četvrta faza vode, energizirana voda, revitalizirana voda i aktivirana voda.

Voda unutar naših stanica je zapravo strukturirana voda, a ne H20 kako se mislilo. H3O2 je 10% gušća i ima više kisika od uobičajene H2O vode. Za razliku od H2O vode koja nema naboja, strukturirana voda ima električni naboj te zato formira bateriju i počinje u nama proizvoditi i skladištiti energiju. To je čista energija koju koristimo za kretanje, razmišljanje, iscjeljenje i regeneraciju. Potrebna nam je za hidrataciju, energiju, vitalnost, ukratko – sve.

Naše tijelo može iz obične (H2O) vode stvoriti strukturiranu vodu, no za to dodatno troši energiju. Umjesto toga možemo unositi već strukturiranu vodu i pomoći tijelu da funkcionira optimalno. Uostalom, to je voda kakvu smo oduvijek trebali piti i onakva kakva je u prirodi.
Voda iz gradskih vodovoda prolazi kroz uske cijevi gdje joj je kretanje ograničeno, ne može se prirodno vrtložiti te je obrađena raznim kemikalijama poput klora i flora. Sve to uništava njen električni naboj i ona postaje mrtva, bez sposobnosti da nam prenese informaciju i energiju. Samo se 18% obične vode koju pijemo (iz pipe, flaširane..) apsorbira u tijelo, dok ostalo samo izbacimo. Nije ni čudo što je 100% nas, po riječima znanstvenika Zack Busha, dehidrirano.

Strukturirana voda nas drugačije hidratizira, duže opskrbljuje vlažnošću i provodi električnu funkciju u tijelu mnogo učinkovitije. Upravo zbog toga nam omogućuje da se kvalitetno hidratiziramo s manjom količinom tekućine nego kod obične vode. Uobičajen recept za hidrataciju da pijemo 8 čaša vode nije niti jedini niti ispravan način.


Četvrta faza vode

Voda je jedina poznata tvar koja dolazi u četiri faze. Pored tekuće, krute (leda) i pare, postoji i strukturirana voda u obliku gela. Strukturirana voda ima pravilnu organizaciju molekula – kristalnu strukturu. Zbog toga može normalizirati bilo koji biološki proces, prevenirati bolest ili ubrzati iscjeljenje tijela. Može biti poput tekuće vode, ali više svilenkasta ili može postati gusta poput želatine. Razlika nije toliko vidljiva oku koliko je po okusu i osjećaju. Mnogo je ugodnijeg okusa, pomalo slatkasta i lagana, ljudima je mnogo ugodnija i privlačnija za piće i tijelo trenutačno energizira.

Razlika između H2O i H302

Obična voda (H20) poput one iz vodovoda nema organiziranu strukturu. Njene su molekule veće od veličine molekula u tekućinama našeg tijela, stoga se ne može pravilno apsorbirati. Mrtva je, nema električnog naboja, ne dovodi vodu u stanice i ima ograničenu sposobnost detoksikacije tijela.

Strukturirana voda (H302) vrlo se dobro apsorbira u tijelo sve do stanične razine. Ugodnijeg je okusa, laganija i duže pruža tijelu vlažnost. Ima stabilnu strukturu koja se ne narušava pod djelovanjem vanjskih utjecaja. Ima sposobnost pokupiti sve nečistoće iz tijela i izbaciti ih van jer je negativno nabijena, dok su toksini i teški metali pozitivnog naboja. Mnogi je vole piti jer osjećaju trenutačno povišenje energije. U odnosu na “običnu” ovu, potrebna je puno manja količina strukturirane vode kako bismo bili hidratizirani.

Koliko onda vode treba popiti kako bismo bili hidratizirani?

To je vrlo individualno. Jedino mjerilo je osjećamo li se puni energije, radi li nam mozak dobro, jesmo li dobro raspoloženi. Ukoliko je odgovor da, znači da smo dovoljno i kvalitetno hidratizirani. Moglo bi se reći da je potrebno oko 6 čaša strukturirane vode, odnosno tekućine dnevno, plus hidratacija koju dobivamo kroz hranu.

Znate li da su se izvorne vladine smjernice o hidrataciji mjerile u gramima? Preporuka je bila da čak 45% ukupne količine tekućine dolazi iz hrane. S vremenom se to izgubilo, no dobivanje vode kroz hranu je odlična strategija i način koji je dizajnirala sama priroda. Voda iz svježe biljne hrane može biti i do dvije trećine hidratantnija od popijene čaše obične vode.


Kako strukturirati vodu i bolje se hidratizirati?

Vodu u svom tijelu možemo strukturirati na dva načina:

– strukturirati vodu u tijelu
– unositi strukturiranu vodu kroz piće i hranu

Izlaganje tijela sunčevoj svjetlosti i infracrvenim zrakama u saunama strukturira vodu u našem tijelu. Preporuča se minimalno 20 min dnevno biti na suncu, premda naravno možete i više. To je potpuno besplatan izvor energije za naše tijelo i uvijek nam je na raspolaganju. Zašto ga onda ne iskoristiti?

Uzemljenje

Hodanje bosi po zemlji, fizički doticaj s prirodom (da, tu spada i grljenje drveća) strukturira vodu u našem tijelu. Također, izvlači zračenje elektroničkih uređaja i druge štetne tvari. Imate li prilike, skinite cipele i barem 15 min prošećite po zemlji u vrtu, travi u parku, plaži direktno uz more…


Kako sami napraviti strukturiranu vodu kod kuće?

Postoji sve više uređaja koji strukturiraju vodu i temelje se na vrtloženju, što imitira vodu koja teče niz planinski potok. No, možemo je i sami strukturirati kod kuće koristeći vodu iz slavine ili onu kupljenu, odnosno flaširanu. Filtrirate li vodu procesom obrnute osmoze, znajte da to uništava strukturu vode. Zato je takva voda bezukusna. No, ako želite, možete je pročistiti kroz taj proces i zatim strukturirati.

Dodavanje bioloških tvari

Ovo je izuzetno jednostavan i efikasan način za strukturiranje vode. Evo nekoliko primjera:
– dodajte malo soka, kriške limuna ili krastavca u vodu

– dodajte prah bilja – super namirnica poput koprive, ashwagande, matche, ljekovitih gljiva poput čage, reishi i drugih

– pijte čajeve: ciljajte na one kvalitetne i radije ih pripremajte sami jer kupovni gotovi čajevi često sadrže šećer i razne umjetne dodatke koje ne želimo

– pijte svježe sokove od povrća i voća: voda unutar biljaka prirodno je strukturirana i to objašnjava zašto se osjećamo tako energizirano kad ih pijemo

– dodavanje malo soli u vodu je vrlo moćan način strukturiranja i energiziranja vode. Zdrava sol poput himalajske, morske i keltske sadrži mnoštvo alkalnih minerala koji pomažu da voda uđe u samu stanicu i da se u tijelu stvori električni naboj koji nam je potreban kako bismo dobili energiju

– dodajte alkalne minerale u vodu, poput magnezija (pazite da su iz prirodnih izvora)

– dodajte chia sjemenke u čašu vode, bilo u prahu ili cijele. Chia je najviše hidratizirajuća namirnica na planeti i može apsorbirati i 20 puta više vode.

– dodajte prah voća ili povrća u čašu vode, to je vrlo praktično i brzo rješenje, a i poboljšat će joj okus. Ovo je odlično rješenje i kod npr. dugih putovanja avionom i drugim vozilima, kada smo često dehidrirani.

Izlaganje vode svjetlosti

Strukturirana voda nastaje kad vodu izložimo svjetlosti, kao što su sunčeva i mjesečeva svjetlost. Imajte na umu da zrake koje nam trebaju ne prolaze kroz staklo prozora. Stavite vodu u posudu i na sunce 1 do 2 h.

Pijenje izvorske vode

Svježa izvorska voda već je strukturirana i zato ima tako ugodan, slatkast okus, mnogo bolji od vode iz pipe. Na stranici Findaspring.com nalaze se lokacije izvora vode u cijelom svijetu, bar onih koji su zabilježeni, za sve koji se žele zaputiti prema najbližem izvoru i nabaviti svoju prirodnu strukturiranu vodu. Držite li izvorsku vodu u spremniku, znajte da će nakon cca 30 dana od punjenja izgubiti svoju strukturu.

Vrtlog u šalici

Miješanje vode žličicom ili štapićem je nešto što mnogi od nas spontano rade, a to također strukturira vodu. Koliko je točno potrebno miješati još se ne zna, istraživanja su u tijeku, ali to je svakako nešto što uvijek možete učiniti.

Pozitivne afirmacije

Pozitivne afirmacije mijenjaju strukturu vode. Pisanje riječi poput “hvala”, “zahvalnost” ili “ljubav” na bocu vode ili jednostavno stavljanjem ruke na ili iznad šalice vode s pozitivnom namjerom i osjećajem popravit će njenu strukturu. Tekući kristali vode preuzeli su simetričan oblik kada su bili izloženi poznatim glazbenim djelima velikih klasika.
Voda za vrijeme molitve ili pod utjecajem tibetanskih i hinduističkih mantri, bilo da se izvode ili slušaju, također poprima organiziranu strukturu i postaje ljekovita.

Jedite svoju vodu

Hidratacija nije samo uzimanje tekućine. Biljna hrana poput voća i povrća je i do 95% voda. I to ona najbolja, strukturirana od prirode i već spremna za konzumaciju. Također, sadrži i vlakna koja pomažu da se tekućina duže zadrži u tijelu i prirodno ha detoksicira. Biljna hrana bogata je hranjivim tvarima, antioksidansima i aminokiselinama, a sadrži i važne minerale koji stvaraju električni naboj u vodi koju nose. Zato takva voda ima veću energiju.
Juhe i variva od povrća odlične su za hidrataciju, kao i lagano opareno i dinstano povrće. Tu spadaju i smoothiji, salate, sjemenke poput chije, psilijuma, irska mahovina, aloja i razni drugi kaktusi koji prirodno sadrže gel i zato posebno dobro i učinkovito hidratiziraju.
Drugim riječima, što više jedemo biljne hrane, to bolje za nas. To potvrđuju i ljudi u tzv. plavim zonama koji žive najduže na svijetu. Oni konzumiraju oko 95% biljne hrane.

Što uništava strukturiranu vodu?

• Svi pesticidi i herbicidi uključujući glifosat, teški metali poput aluminija, žive, olova…
• Umjetni izvori EMF-a (zračenje elektroničkih uređaja – mobitela, kompjutora, wi fi, pametni uređaji, smart metri…)
• Farmaceutski lijekovi destrukturiraju vodu, pa je tijelu potrebno više vode da ih metabolizira. Također uzrokuju dehidraciju, pa dodatno pripazite da unosite dovoljno vode. Naravno, one strukturirane.
• Stres, svađa, negativne emocije i misli također uništavaju strukturu vode, kako izvan nas, tako i u nama.
Sve što destrukturira vodu čini nas starijima i ugrožava nam zdravlje. Sve što je strukturira iscjeljuje nas i produžuje nam život.

Važnost kretanja

Voda zahtijeva kretanje kako bi se napajala. Čak i unutar naših tijela, voda se mora kretati kako bi imala snažan učinak čišćenja i ozdravljenja. Koliko se krećemo ima daleko više utjecaja na našu hidrataciju nego što smo prije mislili.

Nova otkrića o hidrataciji govore kako se voda u tijelu prenosi preko fascija, mreže vezivnog tkiva koje se proteže kroz cijelo naše tijelo. To je do sada nepoznati hidratizirajući sustav koji u cijelom tijelu donosi, ne samo vlagu, već i električne informacije. Kako bi hidratacija dospjela do svih naših tkiva, moramo biti u pokretu. A kako bi se to sve pokrenulo, dovoljni su i tzv. mikro pokreti, poput uvrtanja i rotiranja dijelova tijela, glave, ramena, šaka… jer oni istiskuju staru vodu iz stanica i unose svježu.

Zaključak

Naše moderno okruženje je izuzetno dehidrirajuće – klima uređaji, umjetna rasvjeta, mobiteli i wi fi koji su oko nas neprestano, sjedilački način života, sve veći broj toksina u okolini, procesuirana hrana… Sve je to daleko od prirodnog okruženja. Zato se moramo dodatno potruditi kako bismo bili hidratizirani, a time zdravi i dugovječni. Pomoću ovih tehnika hidratacije imat ćete više energije tijekom dana, bistar i oštar um, dobro raspoloženje, opušteniji osjećaj u tijelu te bolji i dublji san. Sad kad znate kako, krenite stvarati i redovito piti živu aktiviranu vodu! Vaše tijelo i um bit će vam zahvalni.

Topla voda s limunom – najbolja i najzdravija jutarnja navika

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.