Revimed – najbrži način do idealne krvne slike

Željezo je metal čovječanstvu poznat od pamtivijeka. O tome koliko je drevnim civilizacijama bio važan, govori nam i činjenica da je po njemu nazvano i cijelo jedno povijesno razdoblje. U ljudskom organizmu nalazi se tri do pet grama željeza. Od toga je veći dio (oko 70 posto) vezan u hemoglobinu, a manji u mioglobinu (do četiri posto) i u enzimima (jedan posto). Uloga željeza u prijenosu kisika do stanica, gdje se koristi za odvijanje oksidacijskih procesa, je najvažnija. Bez željeza u roku od samo nekoliko minuta dolazi do smrti.

REVIMED® Fe je prirodni visokokvalitetni dodatak prehrani na bazi dvovalentnog kelatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizirane BIO matične mliječi, dehidriranog meda i vitamina C.


Zašto kombinacija liofilizirane BIO matične mliječi, vitamina C i dvovalentnog kelatnog željeza?

Biološka vrijednost matične mliječi i stevije povećat će se ako im se dodaju vitamin C i dvovalentno kelatno željezo, a učinci višestruko pojačati. To su supstancije koje podržavaju snažan imunitet i dobru krvnu sliku, s eritrocitima punim kvalitetnog željeza, prijeko potrebnog da svako tkivo dobije životno potreban kisik i da svaka stanica normalno funkcionira.

Najveće količine željeza organizmu je moguće priskrbiti konzumiranjem dvovalentnog kelatnog željeza kombiniranog s vitaminom C, a liofilizirana BIO matična mliječ sadrži i vitamin C i željezo i dodatno povećava apsorpciju željeza (do 80%).


Dvovalentno željezo – najpoželjnija forma željeza

Budući da naše tijelo ne može sintetizirati željezo, moramo ga unijeti hranom. Najveći dio željeza u hrani je u obliku trovalentnog željeza, koje se, da bi se moglo apsorbirati, mora reducirati u bolje iskoristivo dvovalentno željezo. Pritom važnu ulogu ima vitamin C. On pomaže reduciranju željeza iz trovalentnog u dvovalentni oblik. Od ukupno unesenog željeza hranom, ovisno o njegovu obliku i potrebi organizma, može se apsorbirati samo 2 do 10 %. Neke namirnice, iako imaju visok sadržaj željeza (npr. špinat), imaju nisku iskoristivost željeza jer sadrže druge tvari koje smanjuju apsorpciju željeza (npr. fitati).

Iz tog razloga Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je dodatan unos željeza u formi preparata. To može znatno poboljšati status željeza, posebno kod rizičnih skupina: žena, trudnica, djece, starijih osoba, sportaša.

Željezo iz klasičnih galenskih preparata zbog niske razine apsorpcije neorganskih sinteza dozira se vrlo visoko. Zato se, zbog iritacije sluznice probavnog sustava, javljaju neugodne nuspojave poput želučanih problema, mučnine, povraćanja. Posljedica neželjenih učinaka je ubrzano izbacivanje želučano-crijevnog sadržaja, ujedno i brzo izbacivanje feroiona, a samim time i smanjenje apsorpcije željeza.


REVIMED® Fe – najsličnije željezu u našem organizmu

REVIMED® Fe je prirodni visokokvalitetni dodatak prehrani na bazi dvovalentnog kelatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizirane BIO matične mliječi, dehidriranog meda i vitamina C. Namijenjen je osobama koje imaju pomanjkanje željeza, kao i svima koji žele popraviti ili u dužem periodu održavati dobru krvnu sliku i snagu organizma. Može se slobodno konzumirati zajedno sa svim lijekovima, namirnicama i nije bitno da li se konzumira prije ili poslije jela. Preporučuje se svim uzrastima, posebno djeci, ženama, trudnicama, starijim osobama, rekonvalescentima, sportašima, kao i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu. Dostupan je i REVIMED® Stevia Fe sa stevijom kao sladilom, pogodnim i za dijabetičare.

 

Zašto se preporučuje redovita primjena REVIMED® Fe:

  • željezo je nisko dozirano, a biološki vrlo iskoristivo (do 80 %)
  • sprječava i suzbija nedostatak željeza i opću slabost organizma
  • najbliži je spoj prirodnim oblicima vezanja željeza u organizmu
  • željezo u kombinaciji sa matičnom mliječi i vitaminom C – idealan spoj
  • bez prekida u konzumiranju

REVIMED® proizvodi ne sadržavaju gluten. Stoga se preporučuju i osobama koje boluju od celijakije, vegetarijancima ili ljudima koji poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem. Liofilizirana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima zbog izrazite čistoće ne sadržavaju alergene. Zato nema alergijskih reakcija i mogu ih koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

Više informacija i način doziranja REVIMED® Fe pronađite u brošuri na sljedećem linku: https://revimed.hr/brosura/revimed-brosura2.pdf

Povodom Svjetskog dana pčela od 16. do 22. svibnja iskoristite popust na sve REVIMED® proizvode klikom na link:

https://webljekarna.vasezdravlje.com/catalogsearch/result/?q=revimed